
Welcome at
Fremantle
Iedere ochtend komen gasten een kijkje nemen in de keuken. “Wat staat er vandaag op het menu?” Een veelvoorkomende vraag. Want voor medewerkers van Fremantle is het foodcourt een populaire ontmoetingsplek.
Manager Dave & Chef Tim


Cosy
foodcourt
Bij Fremantle is er een work hard, play hard werkcultuur. Niet zo gek met alle toffe tv-programma’s die ze maken. Daarom is de lunch een moment waarop men even op adem komt. En laat nou goed & gezond eten door alle medewerkers gewaardeerd worden. Bourgondiërs zijn het. Het foodcourt is dan ook in een heel ander jasje gestoken dan de kantoorruimte. Zo is het foodcourt donker, gezellig en heeft het een U-vorm met een open keuken. En voor de terrasliefhebbers is er een aangrenzend dakterras!
Our signature
Persoonlijk contact met de medewerkers maakt hier het verschil. Zo zijn de medewerkers betrokken bij het concept en ervaren zij het foodcourt als hun ‘eigen keuken’. Doordat zij hun wensen en behoeften actief delen met de Chefkok, wordt het assortiment op maat gemaakt. Zo is er veel vraag naar vegetarische gerechten, zijn ze dol op de soepen én kunnen onbekende gerechten eerst geproefd worden. Met als resultaat: bijna 100% conversie aan lunchgasten!
Ondanks de vrijheid in het aanbod, zijn er wel een aantal tradities. Zo is maandag de ‘vegadag’ en vrijdag de welbekende Hollandse ‘snackdag’.

Tim


Signature
dishes
Chefkok Tim wordt ook wel de ‘soepkoning van Amsterdam’ genoemd. “Mijn saoto soep met noedels, kip en groenten en de linzensoep met gegrilde paprika en kokos zijn hier het meest in trek. Maar het leukste vind ik nog wel om bekende gerechten volledig vega te maken. Zoals een caesarsalade met vegetarische kip, bacon op basis van bieten en een gepocheerd eitje. Of een kaaswafel met vegetarische kip met Parmezaanse vlokken, een gepocheerd eitje, spekjes van rode bieten en croutons gemaakt van kikkererwten. Ook mijn schnitzels van aubergine zijn populair. Iedere keer in een ander jasje: Mexicaans, Italiaans of Oosters.”



Local
hero
Bij speciale gelegenheden staat er een lokale ondernemer bij Fremantle te koken. Ondernemer Safa leerde koken door de kunst af te kijken van haar Libanese moeder. Ze groeide echter op in Syrië, maar vluchtte in 2015 voor de oorlog naar Nederland. In Nederland besloot ze te doen waar ze goed in is en niet beperkt wordt door taal of cultuur: zo ontstond Safa’s Kitchen. Safa kookt klassieke Libanese gerechten, zoals de ‘omgekeerde’ rijstschotel Makloeba. Iets waar de medewerkers bij Fremantle erg enthousiast over zijn! Alhoewel de medewerkers bij Fremantle graag eerst proeven voordat ze een gerecht kiezen, gelooft Safa in de Syrische uitdrukking ‘eten start bij de ogen, dan pas de mond’. Dat is inderdaad te zien!
Coffee
lovers
Bij Fremantle houden ze van koffie. Vanaf half 10 zijn de meeste medewerkers binnen en dan is het gezellig druk bij de koffiebar. Samen een ‘bakkie doen’ en alvast de lunch voorproeven. Want Chefkok Tim deelt zijn huisgemaakte soepen of warme snack uit om te proeven. Zo ontstaat er al vanaf de ochtend een gezellige sfeer!


Bakkie doen

Facts & Figures
100
Gemiddeld
aantal
lunchgasten.
120
aantal
kantoor-
medewerkers
Nationaliteiten
Overwegend
Nederlands

“De Fremantle medewerkers zijn spontaan, geïnteresseerd maar ook kritisch. Daar houd ik van! Ik krijg altijd feedback over wat ik heb gemaakt. Dat geeft mij energie en motiveert mij.”