top of page
fremantle-44.jpg

Welcome at
Fremantle

Iedere ochtend komen gasten een kijkje nemen in de keuken. “Wat staat er vandaag op het menu?” Een veelvoorkomende vraag. Want voor medewerkers van Fremantle is het foodcourt een populaire ontmoetingsplek. 

 

Manager Dave & Chef Tim

fremantle-52.jpg
fremantle-29.jpg

Cosy
foodcourt

Bij Fremantle is er een work hard, play hard werkcultuur. Niet zo gek met alle toffe tv-programma’s die ze maken. Daarom is de lunch een moment waarop men even op adem komt.  En laat nou goed & gezond eten door alle medewerkers gewaardeerd worden. Bourgondiërs zijn het. Het foodcourt is dan ook in een heel ander jasje gestoken dan de kantoorruimte. Zo is het foodcourt donker, gezellig en heeft het een U-vorm met een open keuken. En voor de terrasliefhebbers is er een aangrenzend dakterras!

Our signature

Persoonlijk contact met de medewerkers maakt hier het verschil. Zo zijn de medewerkers betrokken bij het concept en ervaren zij het foodcourt als hun ‘eigen keuken’. Doordat zij hun wensen en behoeften actief delen met de Chefkok, wordt het assortiment op maat gemaakt. Zo is er veel vraag naar vegetarische gerechten, zijn ze dol op de soepen én kunnen onbekende gerechten eerst geproefd worden. Met als resultaat: bijna 100% conversie aan lunchgasten!

 

Ondanks de vrijheid in het aanbod, zijn er wel een aantal tradities. Zo is maandag de ‘vegadag’ en vrijdag de welbekende Hollandse ‘snackdag’. 

fremantle-58.jpg

Tim

fremantle-13.jpg
fremantle-53.jpg

Signature
dishes

Chefkok Tim wordt ook wel de ‘soepkoning van Amsterdam’ genoemd. “Mijn saoto soep met noedels, kip en groenten en de linzensoep met gegrilde paprika en kokos zijn hier het meest in trek. Maar het leukste vind ik nog wel om bekende gerechten volledig vega te maken. Zoals een caesarsalade met vegetarische kip, bacon op basis van bieten en een gepocheerd eitje. Of een kaaswafel met vegetarische kip met Parmezaanse vlokken, een gepocheerd eitje, spekjes van rode bieten en croutons gemaakt van kikkererwten. Ook mijn schnitzels van aubergine zijn populair. Iedere keer in een ander jasje: Mexicaans, Italiaans of Oosters.”

fremantle-35.jpg
fremantle-25.jpg
fremantle-23.jpg

Local
hero

Bij speciale gelegenheden staat er een lokale ondernemer bij Fremantle te koken. Ondernemer Safa leerde koken door de kunst af te kijken van haar Libanese moeder. Ze groeide echter op in Syrië, maar vluchtte in 2015 voor de oorlog naar Nederland. In Nederland besloot ze te doen waar ze goed in is en niet beperkt wordt door taal of cultuur: zo ontstond Safa’s Kitchen. Safa kookt klassieke Libanese gerechten, zoals de ‘omgekeerde’ rijstschotel Makloeba. Iets waar de medewerkers bij Fremantle erg enthousiast over zijn! Alhoewel de medewerkers bij Fremantle graag eerst proeven voordat ze een gerecht kiezen, gelooft Safa in de Syrische uitdrukking ‘eten start bij de ogen, dan pas de mond’. Dat is inderdaad te zien!

Coffee
lovers

Bij Fremantle houden ze van koffie. Vanaf half 10 zijn de meeste medewerkers binnen en dan is het gezellig druk bij de koffiebar. Samen een ‘bakkie doen’ en alvast de lunch voorproeven. Want Chefkok Tim deelt zijn huisgemaakte soepen of warme snack uit om te proeven. Zo ontstaat er al vanaf de ochtend een gezellige sfeer!

fremantle-40.jpg
fremantle-41.jpg

Bakkie doen

fremantle-2.jpg

Facts & Figures

100

Gemiddeld
aantal
lunchgasten.

 

120

aantal
kantoor-
medewerkers

 

Nationaliteiten

Overwegend
Nederlands

 

fremantle-11b.jpg

“De Fremantle medewerkers zijn spontaan, geïnteresseerd maar ook kritisch. Daar houd ik van! Ik krijg altijd feedback over wat ik heb gemaakt. Dat geeft mij energie en motiveert mij.”

Chef Fremantle restaurant

Tim

Signature

Foodcourts

havengebouw_-7.jpg

 

Havengebouw

button.jpg

 

TomTom

button2.jpg

 

Go West

button.jpg

Quarter Avenue

button.jpg

Samsung

bottom of page