top of page
ASB2.jpg

Welcome at
Adam Smith Building

Langs de A4 in het Zuid-westen van Amsterdam ligt in de Riekerpolder Adam Smith Building. Een multi-tenant kantoorgebouw op een zichtlocatie met meer dan 20.000m2, verdeeld over 13 verdiepingen.

 

ASB7.jpg
ASB3.jpg

A bustling
ambiance

Op de begane grond van het Adam Smith Building tref je meerdere F&B concepten aan. Naast het open We Canteen foodcourt, is er ook een coffeebar en een onbemande high tech supermarkt. Er is dan ook altijd bedrijvigheid, wat zorgt voor een levendige uitstraling in het enorme atrium. 

Design &
dine

We Canteen is vanaf de eerste plannen voor de verbouwing van de begane grond betrokken en heeft dan ook kunnen adviseren en meedenken over de keukeninrichting, technische aspecten en de routing. Het gevolg is een uiterst efficiënte indeling, die door een half open bereidingskeuken ook sterk bijdraagt aan de culinaire beleving. Uiteindelijk heeft de efficiënte indeling ook een effect op de exploitatiekosten en het werkplezier van het We Canteen team. Ook niet onbelangrijk. 

Hier ligt de kracht van We Canteen. Niet alleen lekker koken, maar gedurende het hele traject, van schets tot servet meedenken en mee-ondernemen.

ASB6.jpg
ASB8.jpg
fremantle-53.jpg

Signature
dishes

Chefkok Tim wordt ook wel de ‘soepkoning van Amsterdam’ genoemd. “Mijn saoto soep met noedels, kip en groenten en de linzensoep met gegrilde paprika en kokos zijn hier het meest in trek. Maar het leukste vind ik nog wel om bekende gerechten volledig vega te maken. Zoals een caesarsalade met vegetarische kip, bacon op basis van bieten en een gepocheerd eitje. Of een kaaswafel met vegetarische kip met Parmezaanse vlokken, een gepocheerd eitje, spekjes van rode bieten en croutons gemaakt van kikkererwten. Ook mijn schnitzels van aubergine zijn populair. Iedere keer in een ander jasje: Mexicaans, Italiaans of Oosters.”

fremantle-35.jpg
fremantle-25.jpg
fremantle-23.jpg

Local
hero

Bij speciale gelegenheden staat er een lokale ondernemer bij Fremantle te koken. Ondernemer Safa leerde koken door de kunst af te kijken van haar Libanese moeder. Ze groeide echter op in Syrië, maar vluchtte in 2015 voor de oorlog naar Nederland. In Nederland besloot ze te doen waar ze goed in is en niet beperkt wordt door taal of cultuur: zo ontstond Safa’s Kitchen. Safa kookt klassieke Libanese gerechten, zoals de ‘omgekeerde’ rijstschotel Makloeba. Iets waar de medewerkers bij Fremantle erg enthousiast over zijn! Alhoewel de medewerkers bij Fremantle graag eerst proeven voordat ze een gerecht kiezen, gelooft Safa in de Syrische uitdrukking ‘eten start bij de ogen, dan pas de mond’. Dat is inderdaad te zien!

Coffee
lovers

Bij Fremantle houden ze van koffie. Vanaf half 10 zijn de meeste medewerkers binnen en dan is het gezellig druk bij de koffiebar. Samen een ‘bakkie doen’ en alvast de lunch voorproeven. Want Chefkok Tim deelt zijn huisgemaakte soepen of warme snack uit om te proeven. Zo ontstaat er al vanaf de ochtend een gezellige sfeer!

fremantle-40.jpg
fremantle-41.jpg

Bakkie doen

fremantle-2.jpg

Facts & Figures

100

Gemiddeld
aantal
lunchgasten.

 

120

aantal
kantoor-
medewerkers

 

Nationaliteiten

Overwegend
Nederlands

 

fremantle-11b.jpg

“De Fremantle medewerkers zijn spontaan, geïnteresseerd maar ook kritisch. Daar houd ik van! Ik krijg altijd feedback over wat ik heb gemaakt. Dat geeft mij energie en motiveert mij.”

Chef Fremantle restaurant

Tim

Signature

Foodcourts

havengebouw_-7.jpg

 

Havengebouw

button.jpg

 

TomTom

button2.jpg

 

Go West

button.jpg

Quarter Avenue

button.jpg

Samsung

bottom of page