Welcome at
Havengebouw
Lunchen en ontmoeten op hoog niveau. Met een prachtig uitzicht over het IJ. Het restaurant voelt als een hotellobby. En het We Canteen team runt de horeca samen met verstandelijk beperkte professionals. Hierdoor is er een ongedwongen sfeer aanwezig. Dat maakt het concept en de locatie zo bijzonder!
Manager Erik
Open
foodcourt
Bij binnenkomst zie je al gelijk dat het We Canteen restaurant een lust voor het oog is. Je ziet hoe alles wordt bereid in de open keuken. En de keuken zit precies in het midden van het foodcourt, waar gasten omheen lopen. Zo is er altijd interactie met de gast en weet medewerker Carla precies wat ieders wens is. Carla werkt namelijk al zeventien jaar bij het Havengebouw en kent alle gasten bij voor- en achternaam. Onze drijvende kracht achter het We Canteen team!
Our signature
De samenwerking met maatschappelijke organisatie Cordaan is uniek. Vaste krachten Brian en Frans helpen drie tot vier dagen in de week mee met de mise en place. Zij zijn ‘Chef’ snijden & grillen van groenten en het bereiden van toppings, zoals croutons. Brian verzorgt op donderdag de uitsmijters. En Frans is de koning van de kokosmakronen. Daar zijn gasten lovend over bij de koffiebar! Vanzelfsprekend is een goede begeleiding door het We Canteen team essentieel. En dat gaat het team maar al te goed af: geduld & plezier zijn hier de codewoorden.
Tot 2018 was er een eigen catering team aanwezig in het Havengebouw. Sindsdien is We Canteen er gevestigd en moest men wennen aan een nieuw horecaconcept. Manager Erik kreeg al snel door dat de lunchgasten houden van routine: op specifieke dagen dezelfde gerechten. Dat werd een hit! Op woensdag burgers, op donderdag uitsmijters en op vrijdag een warme snack. Ook al wijkt dit af van een gevarieerd menu, de producten worden met zorg gekozen en zo bewegen wij mee in de behoeften van huurders.
Erik
Brian
Signature
dishes
“Het basis assortiment wordt hier een warm hart toegedragen. De belegde broodjes, soepen en snacks zijn erg in trek. Zoals bijvoorbeeld een panini belegd met brie, honing en walnoten of een broodje bal met satésaus. Ook een huisgemaakte Italiaanse lasagne met bechamelsaus, verse groenten en pecorino kaas wordt zeer gewaardeerd. Een gerecht wat de medewerkers kennen. Want een warme maaltijd tijdens de lunch is hier geen gewoonte.”
Events
Door de indeling van de koffiebar en het uitzicht op het water, is het Havengebouw bij uitstek geschikt voor borrels en evenementen. De banquetingaanvragen rijzen hier de pan uit! Iedere dinsdag wordt er een diner georganiseerd. Iedere maand vindt er wel een feestje van medewerkers plaats. Soms zelfs vier in een week (!).
Let's meet eachother
at het Havengebouw
Facts & Figures
275
Gemiddeld
aantal
lunchgasten
660
aantal
kantoor-
medewerkers
(6 huurders)
Nationaliteiten
95% Nederlands,
5% internationaal
(m.n. Indiaas,
Italiaans en
Amerikaans)
De dynamiek bij het Havengebouw met veel events, vind ik heerlijk. Mensen komen hier graag samen. Het team is hier ook op ingespeeld en we hebben er samen plezier in om het mensen naar de zin te maken. Dat is het allerbelangrijkste!”