top of page
havengebouw_37.jpg

Welcome at
Havengebouw

Lunchen en ontmoeten op hoog niveau. Met een prachtig uitzicht over het IJ. Het restaurant voelt als een hotellobby. En het We Canteen team runt de horeca samen met verstandelijk beperkte professionals. Hierdoor is er een ongedwongen sfeer aanwezig. Dat maakt het concept en de locatie zo bijzonder! 

 

Manager Erik

havengebouw-18.jpg
havengebouw-27.jpg

Open
foodcourt

Bij binnenkomst zie je al gelijk dat het We Canteen restaurant een lust voor het oog is. Je ziet hoe alles wordt bereid in de open keuken. En de keuken zit precies in het midden van het foodcourt, waar gasten omheen lopen. Zo is er altijd interactie met de gast en weet medewerker Carla precies wat ieders wens is. Carla werkt namelijk al zeventien jaar bij het Havengebouw en kent alle gasten bij voor- en achternaam. Onze drijvende kracht achter het We Canteen team!

Our signature

De samenwerking met maatschappelijke organisatie Cordaan is uniek. Vaste krachten Brian en Frans helpen drie tot vier dagen in de week mee met de mise en place. Zij zijn ‘Chef’ snijden & grillen van groenten en het bereiden van toppings, zoals croutons. Brian verzorgt op donderdag de uitsmijters. En Frans is de koning van de kokosmakronen. Daar zijn gasten lovend over bij de koffiebar! Vanzelfsprekend is een goede begeleiding door het We Canteen team essentieel. En dat gaat het team maar al te goed af: geduld & plezier zijn hier de codewoorden. 

 

Tot 2018 was er een eigen catering team aanwezig in het Havengebouw. Sindsdien is We Canteen er gevestigd en moest men wennen aan een nieuw horecaconcept. Manager Erik kreeg al snel door dat de lunchgasten houden van routine: op specifieke dagen dezelfde gerechten. Dat werd een hit! Op woensdag burgers, op donderdag uitsmijters en op vrijdag een warme snack. Ook al wijkt dit af van een gevarieerd menu, de producten worden met zorg gekozen en zo bewegen wij mee in de behoeften van huurders. 

havengebouw_-7.jpg

Erik

havengebouw-19.jpg

Brian

havengebouw-10.jpg

Signature
dishes

“Het basis assortiment wordt hier een warm hart toegedragen. De belegde broodjes, soepen en snacks zijn erg in trek. Zoals bijvoorbeeld een panini belegd met brie, honing en walnoten of een broodje bal met satésaus. Ook een huisgemaakte Italiaanse lasagne met bechamelsaus, verse groenten en pecorino kaas wordt zeer gewaardeerd. Een gerecht wat de medewerkers kennen. Want een warme maaltijd tijdens de lunch is hier geen gewoonte.”  

havengebouw-9.jpg
havengebouw-30.jpg
havengebouw-2.jpg

Events

Door de indeling van de koffiebar en het uitzicht op het water, is het Havengebouw bij uitstek geschikt voor borrels en evenementen. De banquetingaanvragen rijzen hier de pan uit! Iedere dinsdag wordt er een diner georganiseerd. Iedere maand vindt er wel een feestje van medewerkers plaats. Soms zelfs vier in een week (!). 

Let's meet eachother

at het Havengebouw

fremantle-2.jpg

Facts & Figures

275

Gemiddeld
aantal
lunchgasten

 

660

aantal
kantoor-
medewerkers
(6 huurders)

 

Nationaliteiten

95% Nederlands,
5% internationaal
(m.n. Indiaas,
Italiaans en
Amerikaans)

 

havengebouw-46.jpg

De dynamiek bij het Havengebouw met veel events, vind ik heerlijk. Mensen komen hier graag samen. Het team is hier ook op ingespeeld en we hebben er samen plezier in om het mensen naar de zin te maken. Dat is het allerbelangrijkste!” 

Erik

Manager Havengebouw

Signature

Foodcourts

button.jpg

 

TomTom

button2.jpg

 

Go West

button.jpg

Quarter Avenue

button2.jpg

Fremantle

button.jpg

Samsung

bottom of page