top of page

'Eten moet verbinden'

Chef Koen lammers zet de culinaire koers van We Canteen uit


In 12 jaar tijd is We Canteen van brutale disrupter uitgegroeid tot serieuze speler in de bedrijfscateringmarkt. Bij een concept dat draait op eigenzinnige chefs en tal van lokale food ondernemers is het juist van belang om sturing en verbinding te leggen bij één persoon. Dat doet We Canteen door Koen Lammers aan te stellen als Executive Chef. Zijn leermeesters zijn onder andere chef-koks Moshik Roth en Willem-Pieter van Dreumel.

Executive Chef Koen Lammers in Misset Horeca

Koen's signature is het vormen van hechte keukenteams. Teams waar de mensen letterlijk en figuurlijk voor elkaar door het vuur gaan. "Deze toewijding en vriendschap zie en proef je terug in de gerechten", vertelt de chef. Met deze filosofie heeft hij het fundament voor de Corendon hotel-restaurants gelegd om dit vervolgens nogmaals te doen voor het nieuwe Van der Valk Amsterdam Amstel.


"Deze toewijding en vriendschap zie en proef je terug in de gerechten."

De bedrijfscatering is volgens de chef een andere tak van sport: "Het heeft zo zijn voor- en nadelen. Er is misschien iets minder vrijheid in menu, maar daartegenover staan wel weer vaste werktijden. Dat heb ik ervaren tijdens het runnen van het bedrijfsrestaurant bij het Ministerie van Financiën." Hier kookte hij voor prominente politici als Kaag en Rutte.


Na een jaar op het ministerie begon het weer te kriebelen en zocht hij de vrijheid en ruimte om zelf ideeën uit te werken. Zoals dingen op je pad kunnen komen, stuitte Koen op de vacature voor Executive Chef bij We Canteen. Een rol waarin niet alleen zijn creativiteit, maar ook zijn verbindende kwaliteiten worden geprikkeld.


Zijn uitgesproken smaak gaat uit van het principe 'keep it simple' en 'eten moet verbinden'. Dit is in 2011 één van de uitgangspunten geweest bij de start van We Canteen. Oprichtsters Maaike en Charlotte merkten op dat in veel landen het nuttigen van een maaltijd hét moment op de dag is waarop mensen verhalen met elkaar delen. Dat gebeurt volgens de oprichtsters in België bijvoorbeeld al veel meer dan in Nederland. "Daar kunnen we écht nog wat van leren."


Koen zal zich de komende periode richten op het inspireren van de We Canteen chefs. Hij zal hen laten zien hoe je met slechts een paar mooie ingrediënten een voedzame, smaakvolle lunch kunt serveren in een portionering die energie geeft en niet doet verlangen naar een middagdutje. Zijn eerste 'Signature Foodbook' is klaar en geeft We Canteen's culinaire koers aan voor de tweede helft van dit jaar. Iets om naar uit te kijken.


We Canteen is onderdeel van multi service facilitair speler D&B The Facility Group. Je vindt haar foodcourts in hoogwaardig vastgoed en bij ambitieuze corporate organisaties. Kijk voor meer informatie op www.db.nl

コメント


bottom of page