top of page

Loaf is in the airMaar al te vaak krijgen wij de vraag of wij ook kleinere (multi-tenant) locaties kunnen voorzien van een verse lunchaanbod en goede koffie. Hierbij moet je denken aan kantoorlocaties van bijvoorbeeld minder dan 10.000m2, waarbij de kosten voor een volledig bedrijfsrestaurant niet passen in de servicekosten. Hier hadden wij eenvoudigweg nog geen goed antwoord op en adviseerden vaak een kleine lokale speler. Daarnaast zagen wij ten tijde van Corona dat er veel meer ruimte was (lees: opportunity) voor samenwerking tussen afzonderlijke diensten. Simpelweg omdat er minder gebruik werd gemaakt van het kantoor en daarmee minder druk lag op onze dienstverlening. De synergie die vóór Corona al bestond, intensiveerde in deze periode. De schoonmaker die bijspringt in de spoelkeuken of onze Hospitality Host(ess) die Security en Catering een handje weet te helpen tijdens de stillere momenten. En zo ontstond het idee voor Loaf: een slimme, efficiënte samensmelting van de ontvangst, barista en een compleet ontbijt/lunch aanbod, bemand door één persoon. Dit liefdeskindje van moederbedrijf D&B en We Canteen hebben we heel toepasselijk ‘Loaf’ genoemd. Verwijzend naar een compleet brood en een knipoog naar onze liefde voor lekker en eerlijk eten.


“Waarom zou je drie mensen laten doen, wat ook door één persoon gedaan kan worden?”

Hospitality in ons DNA

D&B werkt dagelijks aan het verbeteren van de Customer Journey bij haar opdrachtgevers. Hierbij is Hospitality altijd leidend in wat we doen. Dat begint bij de mensen die worden gerekruteerd, de training, het afstemmen van de wensen van de klant op ons dienstverleningsconcept en de hele aankleding hiervan. Als wij beveiligen dan doen wij dat vanuit een gastvrijheidsovertuiging. Hetzelfde geldt voor schoonmaken, chaufferen, cateren en uiteraard ontvangen. De gemene deler tussen onze services wordt al duidelijk in het aanname beleid. Hospitality Hosts worden geworven uit de horeca sector en onze cateringmedewerkers worden doorgaans geworven uit de hospitality sector. Niet verwonderlijk, aangezien voor beide functies een hoge mate van gastvrijheidsgevoel gewenst is.
Loaf is all you need

Inmiddels zijn, na toch best wel veel tweaken aan het F&B-aanbod, de eerste drie Loaf locaties geopend. De moeilijkheid zat echt in het creëren van een Grab&Go kaart met vers on-the-spot gemaakte gerechten die door een all-round Loaf-Host toch makkelijk en snel bereid kunnen worden. Ga er maar aan staan: gasten ontvangen, de telefoon beantwoorden, barista-waardige koffie bereiden en ontbijt/lunch bereiden. En dat allemaal tegelijk, door één Loaf-Host, zonder dat de Customer Journey eronder lijdt. Hoe dat is gelukt?Met de hulp van Merijn de Launay

Het Loaf concept vroeg toch echt om speciale aandacht en expertise. Deze bleek D&B gewoon in huis te hebben, in de vorm van Merijn. Met een afgeronde hotelschool- diploma op zak, ervaring als bedrijfsleider van meerdere horeca gelegenheden en het mede oprichten en runnen van Vascobelo, kreeg Merijn de vrije hand om Loaf levensvatbaar te maken. Merijn: “Tijdens mijn tijd bij Vascobelo heb ik gezien hoe de raderen draaien in zakelijk vastgoed. Wat werkt en wat niet werkt. In de horeca komen mensen met een bepaalde mindset binnen. Zij komen om verwend en verrast te worden, dus het enige wat je hoeft te doen is de verwachtingen te overtreffen. In de corporate en vastgoed wereld ben je daar nog helemaal niet. Je moet de mensen eerst verleiden en in een andere mood krijgen. Onthaasten, ontwapenen en verleiden. Een totaal ander spel. Hier, bijvoorbeeld bij Plus Ultra Leiden, zie je goed hoe het werkt. Men weet onze Hostess te vinden voor het aanmelden van bezoek, het ophalen van pakketjes, goede koffie, lunch en banqueting-aanvragen. Hierdoor raakt men zo bekend met onze Hostess, dat gehaast binnen en voorbij lopen er niet meer bij is!”


“Het enige wat je hoeft te doen is verwachtingen overtreffen.”

Nieuwsgierig geworden naar Loaf?

Neem gerust contact op met Merijn de Launay en spreek af op één van onze locaties. Dat is natuurlijk de beste manier om Loaf te ervaren…


Bellen: +31 6 11 05 70 55
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page