';

Interviews met onze Vega(n) Ondernemers

Binnenkort verschijnen hier de interviews met onze vega(n) ondernemers, onderdeel van de Week zonder Vlees (8 t/m 14 maart) waar ook We Canteen haar steentje aan bijdraagt. Houd deze pagina en onze socials in de gaten voor updates!

 

5 Misvattingen over vega(n) eten


1. Vegetariërs leven ongezonder omdat ze minder voedingsstoffen binnenkrijgen

Integendeel. Recente onderzoeken laten zien dat vegetariërs langer leven en minder last hebben van overgewicht, suikerziekte en hart- en vaatziekten. Een vegetarische voeding met weinig verzadigd vet en veel vezels werkt, risico- verlagend op hart- en vaatziekten, Parkinson en Alzheimer.

2. Veganisten krijgen te weinig eiwitten binnen

Dat hoeft niet zo te zijn. Wist je namelijk dat peulvruchten, zoals kikkererwten of linzen net zoveel, zo niet meer eiwitten bevatten dan in ei of in vlees? Het is vooral een kwestie van de juiste variatie gedurende de dag.

3. Vegetarisch & veganistisch is iets van deze tijd

Sinds een jaar of vijf zie je inderdaad in toenemende mate meer vega(n) producten in de supermarkt, meer plantaardige gerechten in de horeca en een groei in vega(n) concepten. Maar wist jij dat vegetarisme al eeuwenlang voorkomt? Sinds de achtste eeuw v.C. waren er al vegetariërs. Vooral in het Boeddhisme en Hindoeïsme kwam dit veel voor. Het is zelfs aangetoond dat Griekse filosoof Pythagoras
500 jaar v.C. veganistisch leefde… Sinds de jaren 70 nam het aantal vegetarische restaurants in Nederland beduidend toe en ontstonden er zelfs vegetarische keurmerken voor restaurants en idealistische leuzen in de media.

4. Vleesvervangers zijn gezond

Nee, niet per se. Vleesvervangers zijn namelijk bewerkte producten en hierdoor bevatten ze allerlei ingrediënten die niet in natuurlijke producten zitten. Zoals suiker, zout, E-nummers of citroenzuur. Werp daarom altijd een blik op de ingrediëntenlijst, of kies voor een onbewerkte vleesvervanger zoals tempeh, tofu of seitan.

5. Plantaardig eten is duur

Nee hoor, dit is per definitie niet zo. Groente, fruit, granen, noten en peulvruchten zijn relatief goedkoop. Vooral op de markt of in de toko.

Bekijk het ‘No need for Meat’-magazine van We Canteen

Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de We Canteen tabloid edities op je laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen over onze We Canteen ondernemers.

Volg ons op: