';

Alles wat ons verrast, wat ons opvalt en waarvan het water ons in de mond loopt.

 

Onderwijscatering op UvA-HvA: gevarieerd aanbod door lokale ondernemers levert hogere omzet op.

Het was een hele stap, maar er is alle vertrouwen in het concept. Rijkent Cornelius is dan ook een tevreden man. Een paar weken nadat hij met zijn bedrijf in Amsterdam aan de slag ging op alle locaties van zowel de hoofdstedelijke universiteit (UvA) als de Hogeschool (HvA) in de stad, weet Cormets algemeen directeur dat Enjoy Today ‘werkt’.

Image module

Nieuws

Het gaat weer over het eten, tijdens het eten!

We eten allemaal voor, tijdens, na ons werk. En een deel van dat eten halen en eten we in de be- drijfskantine. Tenminste, dat doen we niet altijd meer. Want die bedrijfskantine, alleen geopend van 12.00 tot 13.30 uur, is aan het veranderen. De kantine is een restaurant geworden, de ope- ningstijden breiden uit en het aanbod van soep en kroket, is ook ink aan het veranderen.

Een ode aan de food pionier

Hét onderscheidende element van het WE CANTEEN concept ten opzichte van andere Nederlandse bedrijfscatering concepten is de samenwerking met lokale ondernemers en lokale leveranciers. Niet zo nu en dan, niet alleen tijdens events, niet alleen als de opdrachtgever er om vraagt, maar elke dag.

Chefs van We Canteen op Masterclass in Heempark

Op vrijdag 12 mei vond de eerste Masterclass voor chefs plaats in de proeftuin van We Canteen in het Amstelveens Heempark. Onder begeleiding van We Canteen’s executive chef Kenny Vanherpe zullen de chefs elkaar periodiek bijscholen, uitdagen, inspireren en onderwijzen.

Als je het geloof hebt, kun je veel creëeren

Maaike de Reuver lanceerde samen met Charlotte van Leeuwen de bedrijfsfoodcourt in Nederland. Zes jaar na de introductie is WE CANTEEN nog steeds een lichtend voorbeeld van het nieuwe acteren. De Reuver vertelt over haar driver als food inspirator.

WE CANTEEN erkend leerbedrijf

We Canteen is per 1 mei jongstleden een officieel erkend leerbedrijf. En daar zijn wij trots op. We kunnen niet wachten totdat de eerste getalenteerde chefs-in-wording van de koksopleiding of horecatijgers van de opleiding assistent horeca hun stages bij ons komen lopen.

Vernieuwen binnen de catering is een must!

Niemand zal mij tegenspreken als ik beweer dat het belangrijk is te blijven ontwikkelen, en je producten of diensten te blijven vernieuwen en te verbeteren. Toch zijn er weinig (catering-)bedrijven die innovatie echt als prioriteit stellen en daar daadwerkelijk tijd en budget voor vrij maken. En dat is dom! Want de wereld verandert, ook de cateringwereld. En wie niet meeverandert, zal uiteindelijk achter de feiten aanlopen.

Maaike de Reuver wants to challenge your taste buds

Enjoy more than a cheese roll and glass of milk for lunch. We Canteen is shaking up WTC lunch habits and bringing in an international twist.

Het lekkerste uit de stad op je werk

Steeds meer bedrijven kiezen voor een food court als bedrijfsrestaurant. Daarmee combineer je sfeer en beleving met het lekkerste eten uit de regio.

Onderwijscatering op UvA-HvA: gevarieerd aanbod door lokale ondernemers levert hogere omzet op.

Tien dagen. Meer tijd had cateraar Cormet niet om alle 36 locaties van zowel de UvA als de HvA om te bouwen naar het nieuwe Enjoy Today-concept. De als een militaire operatie geplande transitie verliep vlekkeloos. Net als de samenwerking met We Canteen. Twee cateraars, één doel: de studenten een smakelijke en comfortabele pauzeomgeving bieden.

Be Prepared to be Surprised, Every Day!

We Canteen Food Court opened at World Trade Center Amsterdam on the 6th of February. They turned the WTC selfservice restaurant into an everchanging and dynamic food court. Every day di erent local food entrepreneurs take the stage and provide a wide range of specialties.

Nieuwe horeca in het WTC: passie in plaats van mainstream

Eind vorig jaar kregen WE CANTEEN en horecaondernemer Casper Reinders de prestigieuze op- dracht om de horeca-activiteiten in het World Trade Center Amsterdam opnieuw vorm te geven. Als kleine partij won WE CANTEEN de aanbesteding van grote, gerenommeerde cateraars. Het geheim: ‘Wij brengen lokale horecaondernemers en grote corporates bij elkaar.’

World Trade Center Amsterdam kiest voor binnenstedelijke horecaconcepten

Het World Trade Center Amsterdam besteedde eind 2016 een groot deel van haar horeca-activiteiten opnieuw aan. WE CANTEEN werd uitgenodigd om mee te doen en uitgedaagd om te verrassen. Samen met horecapersoonlijkheid Casper Reinders ontwikkelden zij een winnend concept.

Lisanne Kraal aan de slag bij WE CANTEEN als scout lokaal ondernemerschap

Eind vorig jaar ging WE CANTEEN op zoek naar een heuse foodie. “De hoeveelheid reacties op het filmpje waarin wij bekend maakten dat wij op zoek waren naar een talent scout voor lokaal ondernemerschap waren overweldigend”, aldus Maaike de Reuver, founder van WE CANTEEN.

Founder WE CANTEEN kiest opnieuw positie

Maaike de Reuver, Founding-mother WE CANTEEN, neemt volgende stap in haar carrière en gaat weer pionieren en ondernemen.

Samen ontwikkelen, van Leeuwarden tot Amsterdam

In Leeuwarden bevindt zich één van de dependances van de NHL Hogeschool met ruim 10.000 studenten en meer dan 1.000 medewerkers. Sinds september is de kantine van deze hogeschool getransformeerd van een ouderwets lijnbuffet naar een modern food court.

Breakfast is coming to catering!

De maaltijdvolgorde van veel nederlanders zou omgekeerd moeten worden. Want als je goed ontbijt dan is je hongergevoel gedurende de hele dag lager, en grijp je minder snel naar de snacks en tussendoortjes. Het is een goed ontbijt dat jou behoedt voor overgewicht.

WE CANTEEN opent proeftuin in monumentaal Heempark

Kantorencomplex Heempark stond jarenlang bekend als het reclamebolwerk in Amstelveen. Inmiddels waait hier een nieuwe wind. Succesformule WE CANTEEN, onderdeel van D&B The Facility Group, opende hier vorige week haar proeftuin.

Op trendtour naar Parijs: op zoek naar energie

Eens in de zoveel tijd spreek ik Droes. Droes noemt zichzelf een FoodPioneer. En als één van de oprichters van de succesvolle La Place formule doet hem dat recht. Tegenwoordig is Droes inspirator en raadsman voor diverse partijen in de foodservice. Droes vertelde mij ...

Uva en HvA kiezen voor lokaal ondernemerschap

De organisatie van UvA en HvA heeft heel bewust ingezet op lokaal ondernemerschap in het aanbod van eten en drinken. De organisatie is onlosmakelijk verbonden met de stad Amsterdam en op deze manier haalt zij die stad naar de universiteit en hogeschool.

Boterham(worst) op de fiets

Maaike de Reuver woonde een congres bij over 'blurring'. Oftewel: 'branchevervaging'. Dit congres, georganiseerd door het Foodservice Network, richtte zich op de toegevoegde waarde van dit begrip op de beleving.

Er gaapt een gat tussen catering en horeca

Mensen krijgen bij het woord ‘catering’ nog altijd associaties van lijnbuffetten, een broodje kaas en een kommetje soep. “Het zou oneerlijk zijn om te concluderen dat er weinig is veranderd in de catering de laatste 25 jaar. Maar...

ib3 image
Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de WE CANTEEN tabloid edities op je laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen over onze WE CANTEEN ondernemers.

ib3 image
Bestel onze tabloid per post

De tabloid lezen zoals het hoort. Gedrukt, gevouwen en geniet! Stiekem kan geen tablet daar tegenop toch? Bestel hem hier en wij sturen de tabloid kosteloos naar je op.

Volg ons op: