';

Alles wat ons verrast, wat ons opvalt en waarvan het water ons in de mond loopt.

 

Loaf, een compact en corona-proof catering concept

Kleinere kantoren of bedrijfsverzamelgebouwen ontberen vaak een volwaardig bedrijfsrestaurant. Omdat daar wel vraag naar is, ontwikkelde We Canteen, Loaf. Een luxe koffiebar met volledige lunchfunctie. Het past in de tijd waarin thuiswerken ‘een blijvertje’ is, anderhalve meter voorlopig de norm en grab-and-go een must.

Image module

Nieuws

Interview Veggiesaurus

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met het magazine No need for Meat wil We Canteen haar steentje bijdragen en Vega(n) ondernemers aan het woord laten. Dit keer: Veggiesaurus!

Interview Mama’s Keuken

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met het magazine No need for Meat wil We Canteen haar steentje bijdragen en Vega(n) ondernemers aan het woord laten. Dit keer: Mama's Keuken!

Interview The Food Ninja

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met het magazine No need for Meat wil We Canteen haar steentje bijdragen en Vega(n) ondernemers aan het woord laten. Dit keer: The Food Ninja!

Foodtruckondernemers schieten Fontys Hogescholen te hulp

Na de opzegging door de zittende cateraar gedurende de coronacrisis was Fontys Hogescholen zoekend naar een alternatief om in deze onzekere tijden toch iets te kunnen bieden op campus Rachelsmolen en Stappegoor. Een tijdelijke oplossing werd gevonden toen zij bij We Canteen en haar lokale foodtruckondernemers terecht kwamen.

Loaf

Loaf is een nieuw compact en corona-proof horecaconcept, dat receptieservices combineert met een gemakkelijke, gezonde lunch. Door de modulaire componenten werkt het concept flexibel en kostenefficiënt. In deze tijden van corona ideaal op locaties met minder dan 150 lunchgasten. Om meer te weten te komen over dit nieuwe horecaconcept ging Ditt. in gesprek met Inge Oosterhoff, Implementation Manager bij D&B The Facility Group.

Loaf – When a Staff Restaurant is too much and a cup of coffee too little

Loaf is a catering concept that combines reception service with an easy, healthy lunch concept. It’s cost-efficient and flexible, made up of modular components and perfectly suited for grab-and-go and take-away breakfast and lunch. It’s also ideal for locations with fewer than 150 lunch customers and for organizations seeking to steer clear of get-togethers and sit-down lunches during these times of corona. Hello Zuidas learned more from Inge Oosterhoff, implementation manager at D&B The Facility Group.

Loaf, een compact en corona-proof cateringconcept

Kleinere kantoren of bedrijfsverzamelgebouwen ontberen vaak een volwaardig bedrijfsrestaurant. Omdat daar wel vraag naar is, ontwikkelde We Canteen, Loaf. Een luxe koffiebar met volledige lunchfunctie. Het past in de tijd waarin thuiswerken ‘een blijvertje’ is, anderhalve meter voorlopig de norm en grab-and-go een must.

Pie up your Veggies

Mijn naam is Berend. Van kinds af aan ben ik al gefascineerd door eten. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik op mijn achtste mijn eerste kookboek kreeg, waar ik met name koekjes uit bakte. Ik voelde mij van jongs af aan dus al thuis in de keuken. Na de middelbare school, waar ook voor mij vaak ongezonde snacks uit de kantine op het menu stonden, ben ik me meer gaan interesseren voor gezonde voeding en de relatie tussen voeding en gezondheid. De keuze voor de studierichting gezondheidswetenschappen was gemaakt.

Pindakaas. Voedsel van de toekomst?

We Canteen is meer dan alleen spannende salades en exotische gerechten. Voor dit product, dat ook te vinden is in onze restaurants, blijven we wat dichter bij huis en bezoeken de Pindakaaswinkel aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam. Hier ontmoeten we Michiel Vos, bedenker en eigenaar van dit smeuïge (hoogst smeerbare) concept.

Hoe ziet bedrijfshoreca eruit in 2025?

Hoe kun je catering inzetten om je bedrijfsdoelstellingen te realiseren? Wat zijn de 3 belangrijkste onderdelen van een succesvol cateringconcept? Wat zijn de belangrijkste elementen van gezonde catering? Hoe ziet de bedrijfscatering er uit in 2025? Deze vragen stelde Facto aan 10 specialisten die dagelijks te maken hebben met de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Nederlandse bedrijfshoreca. Jan-Willem de Bruijn, directielid bij o.a. We Canteen gaf de volgende antwoorden.

Koeckebacken om erbij te horen

De koekjes van de Koeckebackers. Een leuke naam, leuke verpakking en nog eens lekker ook. Maar dat is niet de enige reden dat deze koekjes al een paar jaar het favoriete tussendoortje en lekkers bij de koffie zijn in het We Canteen restaurant en coffee bar. Dit koekje heeft namelijk twee kanten.

Van Oma

&samhoud wil mensen inspireren om meer groente te eten. En dus maken zij het gemakkelijker en aantrekkelijker om verantwoord te kiezen: met lekkere en verrassende producten van groente. Zo bouwen We Canteen en &samhoud samen aan een betere toekomst.

Versatile Mr. Schalkie

Claudio Schalkwijk is een veelzijdige man met een indrukwekkend CV. Vaak zien wij bij We Canteen dat cateraars meer noten op hun zang hebben dan alleen maar lekker koken. Doorgaans komt dit doordat zij naast een reguliere baan hun hart volgen en gaan koken vanuit een passie. In Claudio’s geval is dit niet anders.

Van appeltje naar eitje

Alle eieren bij We Canteen zijn OEReieren. En dat is goed. Maar wat is een OERei? Bij een goed ei denken we al snel aan de kip en aan de hoeveelheid scharrelruimte die deze krijgt. Resulterend in veelal mooie, grote en smakelijke eieren. Maar het OERei gaat een stapje verder...

We Canteen kiest voor plant based producten van &samhoud

&samhoud wil mensen inspireren om meer groente te eten. En dus maken zij het gemakkelijker en aantrekkelijker om verantwoord te kiezen: met lekkere en verrassende producten van groente. Zo bouwen We Canteen en &samhoud samen aan een betere toekomst.

We Canteen op plaats 19 in de Top 25 Grootste Cateraars van Nederland 2018

Ook ingebed in de organisatie van de D&B The Facility Group, blijft We Canteen opereren als de zelfstandige, innovatieve cateraar die het altijd was. De pioniersfase is duidelijk achter de rug. Het huidige aantal van zeventien foodcourts moet dit jaar met zeker vijf toenemen. Aan de basis van het concept wordt echter niet getornd. ‘De lunch had nooit veel aandacht. Totdat We Canteen kwam.’

Opwinding creëren rondom de lunch

Ook ingebed in de organisatie van de D&B The Facility Group, blijft We Canteen opereren als de zelfstandige, innovatieve cateraar die het altijd was. De pioniersfase is duidelijk achter de rug. Het huidige aantal van zeventien foodcourts moet dit jaar met zeker vijf toenemen. Aan de basis van het concept wordt echter niet getornd. ‘De lunch had nooit veel aandacht. Totdat We Canteen kwam.’

We Canteen opent food court in het Adam Smith Building in Riekerpolder (Amsterdam)

Op het snijdvlak van de Amsterdamse ring A10 en de rijksweg A4, in de corridor tussen Amsterdam en Schiphol, gebeurt iets bijzonders. Het is niet-voor-niets dat enkelen van de meest door innovatie gedreven organisaties van Nederland hier zijn neergestreken: PwC, IBM, Knab, maar ook de toptalenten van LeasePlan, Schiphol Group en Ahold zijn hier te vinden. Het was startup ecosysteem B.Amsterdam van ondernemer Bas van Veghel dat hier een eerste zaadje plantte. En jawel, ook Prins Constantijn, beschermer van de Nederlandse startup en voorvechter van een door innovaties gedreven concurrentiepositie voor NL in de wereldeconomie besteedt een groot deel van zijn werkende leven in het vaak nog onderschatte Riekerpolder.

We Canteen creëert onderscheidende werkomgeving voor Samsung met ultieme foodbeleving

Het vooraanstaande technologiebedrijf ging op zoek naar “de ultieme foodbeleving” en kwam terecht bij het relatief jonge bedrijfshoreca-concept We Canteen. “We waren vanaf het begin al erg enthousiast over het concept. Nu we begonnen zijn, blijkt alles wat beloofd werd, ook echt waarheid te zijn geworden.”

CBRE – The Core

In februari 2019 neemt CBRE haar nieuwe kantoor ‘The Core’ in gebruik, waar zij samen met klanten en partners nieuwe, innovatieve werkomgevingen gaat ontwerpen. Voor het gezonde eet- en drinkaanbod kiest CBRE voor We Canteen, dat samenwerkt met lokale food ondernemers.

Steeds meer vleesalternatieven in food courts van We Canteen

Vlees eten is slecht voor het milieu. Dat weten we inmiddels allemaal wel. Er is wereldwijd weinig dat zo een brede en schadelijke impact heeft als de veehouderij. Maar het blijkt nog niet zo gemakkelijk om mensen te motiveren tot het eten van minder vlees. Toch is er een kentering gaande. Er ontstaan steeds meer initiatieven met goede alternatieven voor vlees.

Melissa Kooke aan de slag bij We Canteen als scout lokaal ondernemerschap

Cateringconcept en publiekslieveling We Canteen maakt een mooie groei door. Inmiddels is zij de fase van startup ruimschoots voorbij. En daarmee groeit de behoefte bij We Canteen om nog meer geweldige lokale food entrepreneurs aan zich te verbinden. Het vertrek van Foodscout Lisanne Kraal was aanleiding om opnieuw op zoek te gaan naar een heuse foodie. Het was Melissa Kooke die We Canteen vond.

We Canteen gaat voor meer duurzame eieren

Inmiddels is het breed bekend. Wereldwijd is voedsel verantwoordelijk voor ruim 25 procent van de uitstoot van broeikasgassen. Meer dan de helft van die vervuiling wordt veroorzaakt door dierlijke producten.

We Canteen verhuist naar kantorencomplex Gondel in Amstelveen

Per begin september verhuist We Canteen naar multi-tenant kantorencomplex Gondel in Amstelveen. Daarmee verlaat zij haar iconisch kantoor gelegen midden in het Amstelveense heempark De Braak. Moederorganisatie D&B The Facility Group werd door de gemeente Amstelveen en de gebouweigenaar gevraagd om ruimte te maken voor een internationale school die naar Nederland zou komen. Uiteindelijk is D&B op het voorstel ingegaan.

Kantooromgeving leidt tot overgewicht

Werkgevers kunnen de vitaliteit en het wellbeing van hun personeelsbestand beïnvloeden via de werkomgeving. Actievere werkplekken leiden tot minder zittend gedrag, akoestische en klimatologische maatregelen reduceren stress. En een vers en gevarieerd assortiment eten en drinken leidt tot een gezonder eetpatroon. Toch kwalificeren veel kantoren zich als ‘obesogene’ omgevingen. Hoe kunnen we medewerkers gezondere keuzes helpen maken?

We Canteen debuteert in lijst Top 25 Grootste Cateraars van Nederland

We Canteen maakt voor het eerst haar entree op de ‘Top 25 grootste cateraars’-lijst die jaarlijks door Misset Catering wordt samengesteld. Op basis van de door haar behaalde omzet in 2017 is zij goed voor een 22steplaats.

We Canteen neemt VOCC-keurmerk in ontvangst

Met ingang van 1 januari 2018 heeft Branchevereniging VOCCateraars haar eigen VOCC-Keurmerk geïntroduceerd. En gedurende de afgelopen maanden hebben de eerste VOCC-keurmerkaudits plaatsgevonden. We Canteen is sinds 2014 lid van de Vereniging voor Ondernemende Contract Cateraars. Op 7 juni 2018 nam We Canteen het keurmerk in ontvangst.

Verhalen van een Food Scout: over 6 verborgen Amsterdamse pareltjes

Eens in de zoveel tijd schrijft Lisanne een korte column over hetgeen zij meemaakt als food scout. Onder de rubriektitel “Verhalen van een Food Scout” schrijft zij over ‘haar’ lokale helden, food design, festivals, innovaties en trends.

Verhalen van een Food Scout: Veiligheidsschoenen en olifantenoren bij de minor Ondernemerschap

Eens in de zoveel tijd schrijft Lisanne een korte column over hetgeen zij meemaakt als food scout. Onder de rubriektitel “Verhalen van een Food Scout” schrijft zij over ‘haar’ lokale helden, food design, festivals, innovaties en trends.

We Canteen en Kitchen Republic intensiveren samenwerking

Cateraar We Canteen gunt start-ups van het Amsterdamse Kitchen Republic een podium voor hun verrassende en innovatieve producten door deze aan te bieden in zijn food courts.

We Canteen stapt over op vegan mayonaise

Cateringbedrijf We Canteen heeft besloten om vanaf maart 2018 enkel nog ei-vrije mayonaise te serveren in al haar bedrijfsrestaurants.

We Canteen gestart op het iconische Havengebouw van Zadelhoff

Het iconische Havengebouw, pal naast het Centraal Station, is sinds september 2016 in nieuwe handen: de groep waarvan Cor van Zadelhoff mede aandeelhouder is, is volledig eigenaar geworden. Inmiddels heeft D&B The Facility Group de 7 medewerkers van het Havengebouw overgenomen en is zij gestart met de dienstverlening.

We Canteen start het jaar met de “Healthy Weeks”

Als jij jouw lunch gebruikt in één van de We Canteen bedrijfsfoodcourts dan ben jij verzekerd van een gezonde start van het nieuwe jaar. Januari staat in het teken van powershots, superfoods, de avocado, salades en super gezonde poké-bowls.

Verhalen van een Food Scout: Van Strong Food naar Couscous

Eens in de zoveel tijd schrijft Lisanne een korte column over hetgeen zij meemaakt als food scout. Onder de rubriektitel “Verhalen van een Food Scout” schrijft zij over ‘haar’ lokale helden, food design, festivals, innovaties en trends.

We Canteen en Kitchen Republic gaan samenwerken

Het Amsterdamse Kitchen Republic is een Food Business Incubator; een broedplaats waar lokale foodproducenten, food-startups en kwaliteitscateraars hun bedrijf op een laagdrempelige manier kunnen laten groeien. Het is op plaatsen als deze waar nieuwe food trends ontstaan en vernieuwend food design plaatsvindt. Bedrijfscateraar We Canteen heeft de afspraak gemaakt met Kitchen Republic dat zij graag bereid is om productambassadeurs met verrassende of innovatieve producten in de eindfase van de food design fase een podium te bieden in haar diverse food courts.

Raadhuis van Amstelveen haalt lokale ondernemers naar het eigen bedrijfsrestaurant

Sinds kort kunnen de werknemers van de gemeente tijdens de lunch tenminste twee dagen per week genieten van de gerechten en specialiteiten van lokale horecaondernemers uit Amstelveen en omgeving. Bedrijfshoreca-organisatie WE CANTEEN en haar lokale ondernemers hebben de catering op het Raadhuis van Amstelveen gegund gekregen.

We Canteen verandert Nederlandse cateringmarkt

Cateringconcept WE CANTEEN is sinds 2011 op missie om bedrijfsrestaurants om te vormen tot food courts waarbinnen lokale ondernemers samen een gevarieerd en écht lekker cateringaanbod verzorgen.

Maaike de Reuver ontvangt felbegeerde Food100 onderscheiding

Maaike de Reuver, oprichter van We Canteen, is vandaag toegevoegd aan de lijst van 100 voedselverbeteraars in Nederland. De lijst bestaat uit 50 changemakers (jonger dan 30 jaar) en 50 gamechangers (ouder dan 30 jaar).

Global denken, lokaal handelen in de catering

Maaike de Reuver over management in de Catering. Het valt mij vaak op dat managers óver hun gasten, medewerkers of opdrachtgevers praten, maar niet mét hen.

Pop it up

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker oppoppen: pop-ups! Ondernemersconcepten die voor een vaak kortere periode opduiken in leegstaande kantoorruimtes of winkelpanden. Vaak vóórdat ze de stap maken om een eigen winkel- of bedrijfsruimte te huren. Handig, want ondernemerschap gaat samen met het nemen van risico’s, en door in zo’n pop-up je producten of je concept eerst te testen in een tijdelijke ruimte ondervang je het risico van een langdurige huurovereenkomst en grote investeringen.

Onze food courts zijn pure horeca

In de column die ik ruim een jaar geleden schreef voor Allesovercatering.nl beweerde ik dat catering alles is wat horeca is, maar dan in de werk- of leeromgeving. Vandaag wil ik een stap verder gaan en als WE CANTEEN het initiatief oppakken om te beweren dat catering alles is wat horeca is, sterker nog: dat catering wat ons betreft zelfs onderdeel is van alles wat we met het begrip ‘horeca’ bedoelen.

No Guts, No  Glory

With a stable of over 350 different food firms - from oyster experts to cocktail shakers and tapas kings to pita queens - We Canteen is bringing some of the best café, bistro, single dish and food truck entrepreneurs from the city centre to the WTC Amsterdam.

Het gaat weer over het eten, tijdens het eten!

We eten allemaal voor, tijdens, na ons werk. En een deel van dat eten halen en eten we in de bedrijfskantine. Tenminste, dat doen we niet altijd meer. Want die bedrijfskantine, alleen geopend van 12.00 tot 13.30 uur, is aan het veranderen. De kantine is een restaurant geworden, de ope- ningstijden breiden uit en het aanbod van soep en kroket, is ook ink aan het veranderen.

Een ode aan de food pionier

Hét onderscheidende element van het WE CANTEEN concept ten opzichte van andere Nederlandse bedrijfscatering concepten is de samenwerking met lokale ondernemers en lokale leveranciers. Niet zo nu en dan, niet alleen tijdens events, niet alleen als de opdrachtgever er om vraagt, maar elke dag.

Chefs van We Canteen op Masterclass in Heempark

Op vrijdag 12 mei vond de eerste Masterclass voor chefs plaats in de proeftuin van We Canteen in het Amstelveens Heempark. Onder begeleiding van We Canteen’s executive chef Kenny Vanherpe zullen de chefs elkaar periodiek bijscholen, uitdagen, inspireren en onderwijzen.

Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de We Canteen tabloid edities op je laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen over onze We Canteen ondernemers.

Volg ons op: