';

Alles over duurzaamheid en circulariteit

We Canteen is ontstaan in een tijd waarin ‘duurzaamheid’ reeds hoog op de agenda stond. Met een jonge footprint is We Canteen in staat gebleken om veel van de processen binnen de bedrijfshoreca organisatie vanaf het begin reeds op een duurzame wijze in te richten. Maar het kan altijd duurzamer en We Canteen ontplooit doorlopend initiatieven om lokaal, duurzaam, meer diervriendelijk en gezond eten te bieden aan haar gasten.

Image module

Nieuws

We Canteen creëert onderscheidende werkomgeving voor Samsung met ultieme foodbeleving

Het vooraanstaande technologiebedrijf ging op zoek naar “de ultieme foodbeleving” en kwam terecht bij het relatief jonge bedrijfshoreca-concept We Canteen. “We waren vanaf het begin al erg enthousiast over het concept. Nu we begonnen zijn, blijkt alles wat beloofd werd, ook echt waarheid te zijn geworden.”

Steeds meer vleesalternatieven in food courts van We Canteen

Vlees eten is slecht voor het milieu. Dat weten we inmiddels allemaal wel. Er is wereldwijd weinig dat zo een brede en schadelijke impact heeft als de veehouderij. Maar het blijkt nog niet zo gemakkelijk om mensen te motiveren tot het eten van minder vlees. Toch is er een kentering gaande. Er ontstaan steeds meer initiatieven met goede alternatieven voor vlees.

We Canteen gaat voor meer duurzame eieren

Inmiddels is het breed bekend. Wereldwijd is voedsel verantwoordelijk voor ruim 25 procent van de uitstoot van broeikasgassen. Meer dan de helft van die vervuiling wordt veroorzaakt door dierlijke producten.

We Canteen stapt over op vegan mayonaise

Cateringbedrijf We Canteen heeft besloten om vanaf maart 2018 enkel nog ei-vrije mayonaise te serveren in al haar bedrijfsrestaurants.

Maaike de Reuver ontvangt felbegeerde Food100 onderscheiding

Maaike de Reuver, oprichter van We Canteen, is vandaag toegevoegd aan de lijst van 100 voedselverbeteraars in Nederland. De lijst bestaat uit 50 changemakers (jonger dan 30 jaar) en 50 gamechangers (ouder dan 30 jaar).

Global denken, lokaal handelen in de catering

Maaike de Reuver over management in de Catering. Het valt mij vaak op dat managers óver hun gasten, medewerkers of opdrachtgevers praten, maar niet mét hen.

Een ode aan de food pionier

Hét onderscheidende element van het WE CANTEEN concept ten opzichte van andere Nederlandse bedrijfscatering concepten is de samenwerking met lokale ondernemers en lokale leveranciers. Niet zo nu en dan, niet alleen tijdens events, niet alleen als de opdrachtgever er om vraagt, maar elke dag.

Chefs van We Canteen op Masterclass in Heempark

Op vrijdag 12 mei vond de eerste Masterclass voor chefs plaats in de proeftuin van We Canteen in het Amstelveens Heempark. Onder begeleiding van We Canteen’s executive chef Kenny Vanherpe zullen de chefs elkaar periodiek bijscholen, uitdagen, inspireren en onderwijzen.

ib3 image
Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de We Canteen tabloid edities op je laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen over onze We Canteen ondernemers.

ib3 image
Bestel onze tabloid per post

De tabloid lezen zoals het hoort. Gedrukt, gevouwen en geniet! Stiekem kan geen tablet daar tegenop toch? Bestel hem hier en wij sturen de tabloid kosteloos naar je op.

Volg ons op: