';
0
uur geleden geplaatst
0
x gelezen

Volkswagen Pon Financial Services/DFM

We Canteen blikt terug op vorig jaar en realiseert zich dat 2021 een jaar was van veel ‘turbulentie’. Meerdere lockdowns, versoepelingen van de maatregelen en vervolgens de aanscherping ervan; alle scenario’s zijn voorbijgekomen. Logischerwijs had dit grote invloed op We Canteen. Tóch was er in 2021 een ontwikkeling waar de wind (even) voor ging liggen: financieel mobiliteitsspecialist Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS)/DFM in Amersfoort koos voor We Canteen als hun nieuwe cateraar. VWPFS/DFM was namelijk op zoek naar een naar eigen zeggen ‘next level horecaconcept’. We Canteen is daar ongelofelijk trots op. Een terugblik op hoe dit traject is verlopen.

Hoe zorg je voor vernieuwing in het F&B aanbod, met tegelijkertijd een trouw publiek dat gewend is aan bepaalde eet- en drinkgewoontes? Juist. Dat was de grootste uitdaging van VWPFS/DFM in de zoektocht naar een cateraar met de juiste match. Samen met elf andere cateraars werd het aanbestedingstraject in december 2020 gestart en in april 2021 waren er nog zes cateraars over. Na een laatste voorstel kwam in de zomer van 2021 het verlossende woord: VWPFS/DFM kiest voor We Canteen.

Marc Boere, Facility Manager van VWPFS/DFM én medebeslisser in het aanbestedingstraject, over hoe hij dit traject zelf heeft ervaren: “Wij hebben ons aan het begin van de aanbesteding afgevraagd wat wij belangrijk vinden en verwachten van de nieuwe cateraar. Zo zeiden we al snel dat we op zoek zijn naar een energieke, ondernemende en talentvolle cateraar, die dat zogenoemde next level horecaconcept kon neerzetten. Daarnaast zijn ook duurzaamheid en vitaliteit belangrijke speerpunten die aanwezig dienen te zijn in dat concept.”

Kijkend naar de huidige trends op het gebied van cateringaanbestedingen, herkent We Canteen de verwachtingen van VWPFS/DFM. Tegenwoordig is ondernemerschap een ‘must’ van de cateraar die actief is in een kantooromgeving. De dynamiek in de kantooromgeving is, mede door COVID-19, enorm veranderd. Door het thuiswerken en het flexwerken op niet gezette tijden, ontstaat er de hele dag reuring. Hierdoor worden cateraars blootgesteld aan continu veranderende kansen.  Aan de cateraar de taak om deze kansen te zien en te benutten. Zo creëert de cateraar toegevoegde waarde voor de kantooromgeving en haar medewerkers. Deze trend is bij veel cateraars momenteel top-of-mind.

Maar waarom heeft VWPFS/DFM specifiek voor We Canteen gekozen? Boere: “Allereerst voldoet We Canteen aan onze wensen. Daarnaast spreekt de omvang van We Canteen ons aan. Het cateringbedrijf is namelijk groot genoeg om het horecaconcept professioneel neer te zetten, maar heeft geen logge structuur waardoor veranderingen lang duren. Tijdens het aanbestedingstraject en de implementatiefase hebben we gezien dat we te maken hebben met professionals die onze taal spreken. Op een dynamische manier vertalen zij onze wensen door in een leuk, vers, hip en passend concept. De lijnen zijn kort, er wordt veel meegedacht en niks is We Canteen te gek. Wat ons betreft is er een heel mooi fundament bij We Canteen aanwezig: de lat ligt standaard erg hoog en alle initiatieven of aanpassingen gebeuren in afstemming met ons. Hierdoor kijken wij ernaar uit om het vernieuwde horecaconcept de komende jaren gezamenlijk succesvol uit te bouwen.”

Op 1 november 2021 is We Canteen gestart bij VWPFS/DFM in Amersfoort. We Canteen heeft het traditioneel bedrijfsrestaurant omgebouwd naar een eigentijds horecaconcept met een open foodcourt. De plek waar (pre corona) circa 250 gasten samenkomen om te eten, drinken, ontmoeten en brainstormen. Het foodcourt is hét ‘hart’ van de organisatie, waar de verschillende generatie medewerkers van VWPFS/DFM zich thuis voelen. Iets wat momenteel even ‘on hold’ staat vanwege de COVID-19 maatregelen, maar vanzelfsprekend zijn ook de lokale ondernemers uit Amersfoort van de partij. Zoals befaamd Indonesische cateraar Toko Boko en de Amersfoortse speciaalbieren van Rock City Brewery.

Lees ook:

2021: Lockdowns, ondernemerschap én een opstart bij VWPFS/DFM!

We Canteen blikt terug op vorig jaar en realiseert zich dat 2021 een jaar was Naar artikel
Foodcourt

Rol van ons foodcourt nóg belangrijker geworden

Inge Oosterhoff was nog maar net general manager van We Canteen - D&B The Facility Naar artikel
Veggiesaurus

Interview Veggiesaurus

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
handje

Suggestie van de Chef Jou!

Welke ondernemer en zijn specialiteit moeten wij echt eens proberen?
Stuur ons jouw suggestie en wie weet wordt jouw lievelings Taco, Shake of
Salad opgenomen in een We Canteen food court!

Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de We Canteen tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Volg ons op: