';
0
dagen geleden geplaatst
0
x gelezen

Interview Veggiesaurus

Door een aantal slechte ervaringen bij vegetarische restaurants, wordt ondernemer en vegetariër Himanshu Kachhwaha in 2014 geïnspireerd om zijn eigen cateringbedrijf te starten. Hij start met het bezorgen van de in India populaire foodboxen, genaamd ‘tiffin’ bij kantoren en universiteiten. Ook start Veggiesaurus als één van de eerste ondernemers bij We Canteen.

VeggiesaurusDoor de groeiende vraag naar vegan boxen, begint hij zich te verdiepen in gezonde alternatieven voor boter, kaas en yoghurt. Al snel past hij het aanbod aan naar 98% vegan en begint hij zijn eigen afhaalrestaurant met een breder assortiment. Ondanks de coronacrisis, breidt hij in 2020 uit naar een volwaardig Indiaas vegan restaurantconcept in Den Haag.

PLANTAARDIG LIFESTYLE

Als we Himanshu vragen waarom hij ervoor heeft gekozen om met Veggiesaurus voornamelijk een vegan weg in te slaan, is zijn antwoord kort en krachtig: “ik ben door het Hindoeïsme vegetarisch opgegroeid. Ik heb nog nooit in mijn leven een ei gegeten. Ik ben dus al mijn hele leven vegetariër en tegenwoordig heb je hele goede alternatieven voor dierlijke producten. Zo is mijn interesse gewekt voor vegan gerechten.”

Ik ben door het Hindoeïsme vegetarisch opgegroeid en heb nog nooit in mijn leven een ei gegeten.

Dat verklaart waarom hij zich zo heeft verdiept in de veganistische keuken. Op Indiase cottage cheese na, is zijn assortiment volledig vegan. Het advies dat Himanshu aan iedereen zou willen meegeven, is “volg altijd een levensstijl dat bijdraagt aan jouw eigen gezondheid. Wil je de wereld ook een beetje beter maken? Start dan met een kleine stap, zoals het eten van meer groenten, ter compensatie van vlees. Ieder beetje helpt.” Een levensles waar hij mee is opgegroeid.

DE JUISTE VEGA(N) PRODUCTEN

VeggiesaurusToen Himanshu in 2008 naar Nederland kwam voor zijn Master Financial Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, begon hij te experimenteren met de voor hem toen nog onbekende Hollandse groenten. Zo is hij een echte liefhebber van broccoli. Een groente die niet makkelijk verkrijgbaar was toen hij opgroeide in India. Broccoli is gemakkelijk te koken, erg veelzijdig, zit vol met mineralen en vitaminen en combineert goed met veel soorten ingrediënten.

In zijn zoektocht naar een vegan optie voor boter, kwam hij al snel uit op kokosroom. Een plantaardig alternatief, wat rijk is aan natuurlijke vetten. Ook gebruikt hij veel vegan melksoorten zoals amandel-, kokos- of cashewmelk voor zijn curries. En wat veel mensen niet weten, is dat het kookvocht van kikkererwten gebruikt kan worden om de textuur van eiwit na te maken. Hiermee maakt Himanshu bijvoorbeeld vegan taarten. Samen met zijn team heeft hij vorig jaar zelfs hun eigen vegan bakkerij opgezet, waarbij ze zijn geholpen door een Indiase vegan bakker. Aan nieuwsgierigheid en ondernemerschap ontbreekt het hen duidelijk niet!

RESTAURANTCONCEPT

Al langere tijd was Himanshu op zoek naar een grotere restaurantlocatie. We vragen Himanshu hoe zijn nieuwe restaurant aan de Binckhorstlaan in Den Haag, nota bene in coronatijd, is ontstaan. “In 2020 viel er veel werk weg. Evenementen gingen niet door en de (bedrijfs)catering werd al snel stopgezet. Gelukkig hebben we gemerkt dat er alsnog veel vaste gasten onze gerechten bestelden of kwamen afhalen. Ze kwamen zelfs uit Maastricht! Ook zagen we een groei in privé aanvragen voor diners of borrelhapjes. Na vijf jaar merkten we dat we echt een naam hebben opgebouwd in vegan Indiaas eten. Daarom werd ons afhaalrestaurant echt te klein. Toen we in oktober 2020 hoorden dat dit gebouw te huur kwam, hebben we alles op alles gezet om ons bedrijf hierin te vestigen. Het zit namelijk overal dichtbij: kantoren, snelweg en een levendige woonwijk. Daarnaast hebben we zo’n 30 tot 35 zitplekken. Ideaal! Mijn droom is dan ook om hier (zodra het weer kan) stand-up comedy, of livemuziek avonden te gaan organiseren.”

Veggiesaurus

Veggiesaurus
Binckhorstlaan 131, Den Haag
www.veggiesaurus.biz
Facebook.com/avegetariandinosaur

Week zonder Vlees – No Need for Meat

In het kader van de Week zonder Vlees heeft We Canteen het ’No need for Meat’ magazine gelanceerd. Dit magazine staat vol met weetjes, gerechten én natuurlijk interviews met vega(n) ondernemers. Want… welke tips & tricks hebben zij om je levensstijl aan te passen? En hoe moeilijk is het nou eigenlijk om vlees te omzeilen in de keuken? Wil je meer lezen, bezoek de No Need for Meat pagina.

 

Lees ook:
Veggiesaurus

Interview Veggiesaurus

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
mama's keuken

Interview Mama’s Keuken

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
The Food Ninja

Interview The Food Ninja

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
handje

Suggestie van de Chef Jou!

Welke ondernemer en zijn specialiteit moeten wij echt eens proberen?
Stuur ons jouw suggestie en wie weet wordt jouw lievelings Taco, Shake of
Salad opgenomen in een We Canteen food court!

Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de We Canteen tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Volg ons op: