';
0
dagen geleden geplaatst
0
x gelezen

Foodtruckondernemers schieten Fontys Hogescholen te hulp

Na de opzegging door de zittende cateraar gedurende de coronacrisis was Fontys Hogescholen zoekend naar een alternatief om in deze onzekere tijden toch iets te kunnen bieden op campus Rachelsmolen en Stappegoor. Een tijdelijke oplossing werd gevonden toen zij bij We Canteen en haar lokale foodtruckondernemers terecht kwamen.

wok-n-roll - fontys - We Canteen

Een burrito met kip of biefstuk, hete pepertjes en een lepel guacamole. Slechts één van de gerechten die de studenten en medewerkers van Fontys Hogescholen in Eindhoven kregen voorgeschoteld tijdens de pilot waarbij foodtrucks werden geplaatst op de campus. Nadat de studenten het maandenlang zonder kantine moesten doen, is begin oktober een pilot gestart. Studenten en medewerkers van Fontys zijn onverdeeld enthousiast en de pilot bleek dusdanig succesvol dat Fontys de samenwerking met We Canteen en haar foodtruckondernemers heeft verlengd tot de zomer van 2021.

“Vanwege grote veranderingen in de Onderwijscatering met daarbij de komst van COVID-19 zijn wij genoodzaakt op zoek te gaan naar passende concepten richting de toekomst.

Het is prettig dat wij met behulp van We Canteen gedurende de overbruggingsperiode toch iets kunnen bieden aan onze medewerkers en studenten, dit wordt erg gewaardeerd.”

~ Karlijn Schoonbrood, Fontys Hogescholen

De samenwerking met We Canteen biedt op meerdere vlakken een uitkomst. Behalve dat foodtrucks niet misstaan op de campus en enig leven in de brouwerij brengen, geeft het ook de mogelijkheid om studenten – in tijden van COVID-19 – niet samen te laten komen in een drukke bedrijfskantine. Bovendien is de kans op besmetting vele malen lager in de buitenlucht. Door meerdere foodtrucks te plaatsen is het zelfs mogelijk om de studenten en medewerkers meer te spreiden.

Bovendien biedt dit initiatief lokale food ondernemers een kans op omzet. Deze groep is hard geraakt door de coronamaatregelen. Evenementen en festivals vinden al maanden niet plaats en ook de horeca is enorm beperkt in wat er nog mogelijk is. “Het mes snijdt aan twee kanten,” zo vertelt Jeroen Polman van We Canteen. “Wij kunnen onze ondernemers een podium bieden met perspectief en de studenten en medewerkers van Fontys kunnen weer genieten van een gezonde, verrassende en echt lekkere maaltijd.”

Over We Canteen

We Canteen verzorgt bedrijfscatering waarbij het bedrijfsrestaurants omvormt tot een plek waar mensen kunnen genieten van een gevarieerd aanbod van écht lekker en gezond eten bereid door lokale ondernemers. We willen meer variatie en meer keuzes. Iedere dag opnieuw. In de We Canteen food courts wisselen lokale ondernemers elkaar af en krijg je iedere dag een andere specialiteit geserveerd.

Lees ook:
Veggiesaurus

Interview Veggiesaurus

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
mama's keuken

Interview Mama’s Keuken

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
The Food Ninja

Interview The Food Ninja

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
handje

Suggestie van de Chef Jou!

Welke ondernemer en zijn specialiteit moeten wij echt eens proberen?
Stuur ons jouw suggestie en wie weet wordt jouw lievelings Taco, Shake of
Salad opgenomen in een We Canteen food court!

Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de We Canteen tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Volg ons op: