';
0
dagen geleden geplaatst
0
x gelezen

Pie up your Veggies

We Canteen Ondernemer - Grünten BerendMijn naam is Berend. Van kinds af aan ben ik al gefascineerd door eten. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik op mijn achtste mijn eerste kookboek kreeg, waar ik met name koekjes uit bakte. Ik voelde mij van jongs af aan dus al thuis in de keuken. Na de middelbare school, waar ook voor mij vaak ongezonde snacks uit de kantine op het menu stonden, ben ik me meer gaan interesseren voor gezonde voeding en de relatie tussen voeding en gezondheid. De keuze voor de studierichting gezondheidswetenschappen was gemaakt.

Tijdens mijn studie kwam ik er achter dat meer dan driekwart van de Nederlanders niet aan de ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) groente komt. De belangrijkste verklaring hiervoor is dat de meeste mensen vrijwel alleen ‘s avonds groente eten. Ik experimenteerde veel met nieuwe dingen in de keuken en had voor mezelf een ontbijt bedacht op basis van bloemkool met appel en kaneel. Over mijn Bloemkool-appeltaart-ontbijtje, zoals ik dit destijds noemde, was ik zelf heel tevreden en na de eerste experimenten ben ik dit vrijwel dagelijks gaan maken. Elke ochtend keek ik weer uit naar mijn ontbijt dat groente bevatte, maar smaakt naar appeltaart.

Nadat ik klaar was met mijn Bachelor was het plan om er nog een Master achteraan te doen, maar ik merkte dat ik veel liever écht iets concreets wilde gaan doen om Nederland gezonder te maken in plaats van weer in de studiebanken te gaan zitten. Om mij heen reageerden collega’s op het werk, vrienden en familie enthousiast over mijn naar kaneel geurende groente-ontbijtjes die ik overal mee naartoe nam. Na voor de zoveelste keer de receptuur voor iemand op te hebben geschreven besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en een ondernemingsplan te schrijven. Naast de appeltaart-smaak werkte ik nog twee recepturen uit en Grünten was geboren: een ready-to-eat havermoutproduct op basis van groente in drie lekkere taartsmaken. Die master is er uiteindelijk niet meer van gekomen, maar aan mijn doel om Nederland gezonder te maken en wel die ADH aan groente te halen wordt nog elke dag gewerkt. ‘Pie up your Veggies’!

grunten piesGrünten is vanaf nu beschikbaar bij We Canteen in nieuwe 150 grams verpakkingen, die naast ontbijtoptie ook ideaal zijn als onderdeel van de lunch of als gezond 4-uurtje om ook op dat moment van de dag op een lekkere manier een portie groente binnen te krijgen. www.grunten.nl

Over We Canteen

We Canteen verzorgt bedrijfscatering waarbij het bedrijfsrestaurants omvormt tot een plek waar mensen kunnen genieten van een gevarieerd aanbod van écht lekker en gezond eten bereid door lokale ondernemers. We willen meer variatie en meer keuzes. Iedere dag opnieuw. In de We Canteen food courts wisselen lokale ondernemers elkaar af en krijg je iedere dag een andere specialiteit geserveerd.

Lees ook:
Loaf - Inge Oosterhoff

Loaf – When a Staff Restaurant is too much and a cup of coffee too little

Loaf is a catering concept that combines reception service with an easy, healthy lunch concept. Naar artikel
We Canteen - Loaf - Grab-and-go

Loaf, een compact en corona-proof cateringconcept

Kleinere kantoren of bedrijfsverzamelgebouwen ontberen vaak een volwaardig bedrijfsrestaurant. Omdat daar wel vraag naar is, Naar artikel

Pie up your Veggies

Mijn naam is Berend. Van kinds af aan ben ik al gefascineerd door eten. Ik Naar artikel
handje

Suggestie van de Chef Jou!

Welke ondernemer en zijn specialiteit moeten wij echt eens proberen?
Stuur ons jouw suggestie en wie weet wordt jouw lievelings Taco, Shake of
Salad opgenomen in een We Canteen food court!

Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de We Canteen tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Volg ons op: