';
0
dagen geleden geplaatst
0
x gelezen

Pindakaas. Voedsel van de toekomst?

We Canteen is meer dan alleen spannende salades en exotische gerechten. Voor dit product, dat ook te vinden is in onze restaurants, blijven we wat dichter bij huis en bezoeken de Pindakaaswinkel aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam. Hier ontmoeten we Michiel Vos, bedenker en eigenaar van dit smeuïge (hoogst smeerbare) concept. Wij vragen hem:

Waarom Pindakaas?

De eerste reden is simpel. Omdat ik grootgebruiker ben, fan en er dan ook veel van eet. Ik sport veel en vanuit mijn achtergrond als bioboer ben ik altijd bezig met bestanddelen, voedingswaarde en duurzaamheid. Wat veel mensen niet weten is dat de pindaplant, in tegenstelling tot veel andere gewassen, voeding teruggeeft aan de grond in plaats van alleen maar opneemt. Ons doel is niet om ons af te zetten tegen gevestigde pindakaasmerken, maar we zijn wel trots op de samenstelling van onze pindakaas. Alleen maar pinda’s en een beetje kokosolie. Oftewel: geen palmolie! En daar worden de regenwouden weer heel blij van. Pindakaas verdient alle eer en zou veel meer gegeten moeten worden.

pindabaas header

Hoe ga jij de mensen verleiden om massaal aan de pindakaas te gaan?

Dat begint eigenlijk bij de 10 bijzondere smaken (+ 1 special) waar we ook aan vasthouden. Van Pinda Collada, Stroopwafel Kaneel tot Karamel Zeezout. Voor iedereen en voor elk moment van de dag wat wils zeg maar. Daarnaast is het juist leuk om rond zo’n ingeburgerd product merchandise te maken. Dat doe we (want inmiddels heb ik ook twee partners in het bedrijf), omdat de creatieve en grappige ideën praktisch vanzelf komen. Zo hebben we de Pindabaas sweater ontwikkeld en haken we op Sinterklaas in met de Pindaklaas smaak. Het is dus een leuk product om mee te experimenteren. Zowel in woord als smaak en iedereen heeft er wel iets mee.

Hoe hou je het leuk voor jezelf?

Door vooral zelf te bepalen wat we wel en niet doen. Je zult ons niet snel in supermarkten vinden. Dat is namelijk de snelste manier om zeggenschap over je product te verliezen. Zij stellen eisen aan het formaat van je verpakking, prijs en verschijning en daar houden we zelf graag de regie over.

Pindabaas Michiel Vos

Pindabaas: Michiel Vos

Wil jij de Pindakaaswinkel bezoeken?

Dat kan maar liefst in vijf grote steden. Na de eerste winkel in Amsterdam zijn er nu ook winkels in Utrecht, Leiden, Groningen en Maastricht. Kijk voor de openingstijden op: www.depindakaaswinkel.nl

Over We Canteen

We Canteen verzorgt bedrijfscatering waarbij het bedrijfsrestaurants omvormt tot een plek waar mensen kunnen genieten van een gevarieerd aanbod van écht lekker en gezond eten bereid door lokale ondernemers. We willen meer variatie en meer keuzes. Iedere dag opnieuw. In de We Canteen food courts wisselen lokale ondernemers elkaar af en krijg je iedere dag een andere specialiteit geserveerd.

Lees ook:
Loaf - Inge Oosterhoff

Loaf – When a Staff Restaurant is too much and a cup of coffee too little

Loaf is a catering concept that combines reception service with an easy, healthy lunch concept. Naar artikel
We Canteen - Loaf - Grab-and-go

Loaf, een compact en corona-proof cateringconcept

Kleinere kantoren of bedrijfsverzamelgebouwen ontberen vaak een volwaardig bedrijfsrestaurant. Omdat daar wel vraag naar is, Naar artikel

Pie up your Veggies

Mijn naam is Berend. Van kinds af aan ben ik al gefascineerd door eten. Ik Naar artikel
handje

Suggestie van de Chef Jou!

Welke ondernemer en zijn specialiteit moeten wij echt eens proberen?
Stuur ons jouw suggestie en wie weet wordt jouw lievelings Taco, Shake of
Salad opgenomen in een We Canteen food court!

Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de We Canteen tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Volg ons op: