';

Credits: Sebastian van Damme

0
jaar van opening
0
dagelijkse gasten
0
food court

Het ASICS EMEA hoofdkantoor is sensationeel!

Sport- en lifestylebrand ASICS opende begin maart 2019 de deuren van haar nieuwe EMEA hoofdkantoor in Hoofddorp. En ere wie ere toekomt, het lijkt alsof alle lessen die ooit zijn geleerd bij de ontwikkeling en ingebruikname van kantoren hier zijn samengekomen. Het kantoor is duurzaam gebouwd, heeft uitzicht op de geniedijk (UNESCO Werelderfgoed), bevordert het subjectief welbevinden van werknemers en is qua beleving simpelweg indrukwekkend. D&B The Facility Group en haar bedrijfshoreca-tak We Canteen vormen een integraal onderdeel van deze geweldige werkomgeving.

asics-header

Ellen van Leeuwen & Edwin Idema van ASICS

ASICS WORLD

Het nieuwe ASICS hoofdkantoor van 11.000 m2 in Hoofddorp herbergt een ASICS store, een fitness ruimte en veel buitenruimte met uitzicht op de geniedijk (UNESCO werelderfgoed). In het Atrium van het kantoor bevindt zich een spectaculaire showcase-omgeving welke is opgebouwd uit diverse, op elkaar gestapelde ‘brandboxes’, als ware het een gebouw in een gebouw. Een groot deel van het nieuwe hoofdkantoor van ASICS fungeert als showroom. En ook leent het pand zich uitstekend voor evenementen op kleine en grote schaal.

De keuze voor We Canteen

D&B The Facility Group verzorgt bij ASICS een grote diversiteit aan services. De receptiedienstverlening en schoonmaak worden al meerdere jaren door D&B verzorgt. Op het nieuwe kantoor is daar de bedrijfshoreca bijgekomen. Facility Coördinator Claudia Langedijk ondersteunt namens D&B de facilitaire organisatie. “Vlak voordat wij zouden starten op het nieuwe kantoor hebben we het hele team van D&B en We Canteen bij elkaar gehad voor de kickoff. Alle schoonmakers, receptionistes, horecamedewerkers bij elkaar. Ik krijg nog kippenvel als ik daaraan terugdenk,” vertelt Ellen van Leeuwen. “Het maakt een wereld van verschil dat dit team elkaar ziet als directe collega’s. Ze werken intensief samen, verbanden worden snel gelegd, ze hebben aan één woord genoeg en beschikken over een zelfde DNA.” Idema vult aan: “Het team is zichtbaar begaan met elkaar. Het is mooi te zien hoe ze elkaar aan het einde van de week opzoeken om de ervaringen van de afgelopen week met elkaar te delen. Bovendien hebben wij als ASICS het gevoel: Met dit team kunnen we iedere vraag aan.”

Al het eten en drinken in het restaurant van ASICS wordt dagelijks versbereid op de locatie.

Lokale food ondernemers

De introductie van de bedrijfshoreca van We Canteen op het hoofdkantoor was in het bijzonder een grote verandering. “De overstap was best even spannend,” zegt Van Leeuwen. “Het was ook niet gemakkelijk uit te leggen dat er lokale food ondernemers in het restaurant zouden komen te staan. Dat begrijp je pas als je het kunt voelen en zien. Het was spannend, maar we zijn zo blij dat we het gedaan hebben.” Idema: “Binnen het kantoor wordt er ook echt gesproken over het eten en drinken, het is een onderwerp van gesprek. De lokale ondernemers slaan heel goed aan bij onze internationale populatie. En dat terwijl we nog niet eens alle mogelijkheden van We Canteen benut hebben, bijvoorbeeld qua banqueting en eventing.”

Internationale aandacht

Binnen ASICS is ook internationaal de opening van het nieuwe EMEA hoofdkantoor niet onopgemerkt gebleven. “Er wordt over dit kantoor gesproken in Europa, maar ook in de Verenigde Staten en Japan. Met ons kantoor in Australië hebben we zelfs vrij uitgebreid onze best practices gedeeld,” vertelt Idema. “En in Europa zijn wij nu al een ontmoetingsplek aan het worden,” vult Van Leeuwen aan. “We zijn inmiddels ruim een maand open, maar het voelt nu al zo goed. Met het ondernemerschap en de flexibiliteit van het team van D&B en We Canteen zijn we nu alweer klaar voor de next step. Dit is niet enkel een mooi pand met uitstekende services. Deze omgeving zal echt gaan bijdragen aan hoe mensen samenwerken en op die manier waarde gaan toevoegen aan ASICS als onderneming.”

Over We Canteen

We Canteen verzorgt bedrijfscatering waarbij het bedrijfsrestaurants omvormt tot een plek waar mensen kunnen genieten van een gevarieerd aanbod van écht lekker en gezond eten bereid door lokale ondernemers. We willen meer variatie en meer keuzes. Iedere dag opnieuw. In de We Canteen food courts wisselen lokale ondernemers elkaar af en krijg je iedere dag een andere specialiteit geserveerd.

Lees ook:
Loaf - Inge Oosterhoff

Loaf – When a Staff Restaurant is too much and a cup of coffee too little

Loaf is a catering concept that combines reception service with an easy, healthy lunch concept. Naar artikel
We Canteen - Loaf - Grab-and-go

Loaf, een compact en corona-proof cateringconcept

Kleinere kantoren of bedrijfsverzamelgebouwen ontberen vaak een volwaardig bedrijfsrestaurant. Omdat daar wel vraag naar is, Naar artikel

Pie up your Veggies

Mijn naam is Berend. Van kinds af aan ben ik al gefascineerd door eten. Ik Naar artikel
handje

Suggestie van de Chef Jou!

Welke ondernemer en zijn specialiteit moeten wij echt eens proberen?
Stuur ons jouw suggestie en wie weet wordt jouw lievelings Taco, Shake of
Salad opgenomen in een We Canteen food court!

Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de We Canteen tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Volg ons op: