';
0
dagen geleden geplaatst
0
x gelezen

Versatile Mr. Schalkie

Claudio Schalkwijk is een veelzijdige man met een indrukwekkend CV. Vaak zien wij bij We Canteen dat cateraars meer noten op hun zang hebben dan alleen maar lekker koken. Doorgaans komt dit doordat zij naast een reguliere baan hun hart volgen en gaan koken vanuit een passie. In Claudio’s geval is dit niet anders.

Naam: Mr. Schalkie
Specialiteit: Mix van keukens met Surinaamse roots
Thuisbasis: Almere
Wie: Claudio Schalkwijk

Wanneer we vragen waar Claudio is geboren, antwoordt hij ‘Nederland’. Even doorvragen en zijn Surinaamse uiterlijk wordt verklaard. Zijn moeder is Antilliaans en zijn vader Surinaams. In Suriname is hij ook grotendeels opgegroeid. Van zijn 8e tot 20e woonde hij met zijn ouders en zusje in Paramaribo. Aangezien hij na zijn studie nog niet precies wist wat hij wilde (iets wat wel vaker voorkomt bij multi-talenten) werd hij militair. Na 4,5 dienstjaren met uitzendingen naar Bosnië en Kosovo vond hij het genoeg en begon een loopbaan in de ICT. Naast zijn baan was hij in de nachtelijke uren licht & geluidstechnicus bij onder andere nachtclub Jimmy Woo, Hotel Arena en Paradiso.

Op de vraag wanneer hij is begonnen met koken antwoordt hij: “In Suriname koken wij allemaal. Het hele gezin. Ik kook al zolang ik mij kan herinneren.” Hij kan dan ook niet echt antwoord geven op de vraag van wie hij heeft leren koken. “Dat pik je vanzelf op, net als lopen”.

Mr. Schalkie highlight

In 2017 merkte Claudio dat er zoveel vraag was naar zijn kookkunsten en gerechten voor evenementen, feesten en gelegenheden, dat hij zijn baan als ICT-er opgaf en fulltime ging koken. Mr. Schalkie was geboren. Zijn specialiteiten zijn niet typisch Surinaams, maar losjes gebaseerd op indrukken en ervaringen uit zijn jeugd met een mix van de Creoolse, Indische (Javaanse), Indiaanse en Chinese keuken. Hij kookt echt op gevoel. Twee van zijn specialiteiten springen er echter uit: de kippenbout en het langzaam gegaarde buikspek.

Buikspek en kip

Het buikspek maakt hij van het Duroc varken die hij haalt bij de Heyde Hoeve in Den Bosch. Niet echt lokaal, maar wat van ver komt is vaak goed. Het buikspek wordt 24 uur gemarineerd en in 6 uur heel zachtjes gegaard in de oven. Dit levert een uiterst mals en sappig stukje spek op wat smelt op je tong. Over de kip is hij iets geheimzinniger. Het enige dat hij hier over los laat is dat hij met Beter Leven keurmerk kippen werkt en hier volgens geheim Claudio recept een mix van Chinese kruiden aan toevoegt… Mr. Schalkie zou Mr. Schalkie niet zijn als één cateringconcept genoeg was. Daarom is hij ook druk met Black Bastard en Papi Pasta. Respectievelijk een stoer BBQ en Lasagne concept.


Mr. Schalkie Gerecht

Sappige kip volgens Claudio’s geheime recept.

www.mrschalkie.nl

Over We Canteen

We Canteen verzorgt bedrijfscatering waarbij het bedrijfsrestaurants omvormt tot een plek waar mensen kunnen genieten van een gevarieerd aanbod van écht lekker en gezond eten bereid door lokale ondernemers. We willen meer variatie en meer keuzes. Iedere dag opnieuw. In de We Canteen food courts wisselen lokale ondernemers elkaar af en krijg je iedere dag een andere specialiteit geserveerd.

Lees ook:
Veggiesaurus

Interview Veggiesaurus

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
mama's keuken

Interview Mama’s Keuken

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
The Food Ninja

Interview The Food Ninja

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
handje

Suggestie van de Chef Jou!

Welke ondernemer en zijn specialiteit moeten wij echt eens proberen?
Stuur ons jouw suggestie en wie weet wordt jouw lievelings Taco, Shake of
Salad opgenomen in een We Canteen food court!

Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de We Canteen tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Volg ons op: