';
0
jaar van opening
0
dagelijkse gasten
0
food courts

Stater wil voorop lopen

Stater is een hypothecaire dienstverlener. Het bedrijf maakt een digitale transitie door. “Vroeger bestond veel van ons werk uit administratieve processen”, vertelt Sebastian de Bruijn, Manager Centrale Diensten. “Klanten die bijvoorbeeld een bouwdepot hadden, stuurden ons bonnetjes van de verbouwing toe. We hadden mensen in dienst die dit administratief verwerkten. Tegenwoordig worden die bonnetjes automatisch ingelezen en verwerkt. In een aantal gevallen hoeven klanten niet eens meer een kopie te maken. Het uploaden van een foto van de bon via een app is voldoende. Dit betekent dat het profiel van onze medewerkers verandert. We veranderen richting een digitale service provider. Onze visie is dat daar ook een ander facilitair concept bij hoort. Een concept waarmee we klaar zijn voor de werknemer van morgen.”

Case Stater - SEM Ondernemer

Verleiden tot gezondere keuzes
Stater heeft gekozen voor het gezonde, duurzame cateringconcept We Canteen. Dit concept is goed ontvangen. Toch zijn er ook medewerkers die hier nog even aan moeten wennen. “We hebben bijvoorbeeld gezonde, versbereide soepen en brood van een lokale bakkerij”, vertelt Sebastian. “Dat wordt gewaardeerd, maar sommige medewerkers missen hun ‘goedkope’ broodje kroket en goedkopere soep.” Desondanks is Sebastian blij dat hij voor We Canteen heeft gekozen. “We willen als werkgever onze verantwoordelijkheid nemen en met ons cateringconcept bijdragen aan de gezondheid van de medewerkers. Daarom is het goed om medewerkers te verleiden om gezondere keuzes te maken, bijvoorbeeld met een mooie presentatie van verse salades. En natuurlijk luisteren we ook naar de feedback van de medewerkers. Een mooi en ludiek alternatief dat We Canteen voor ons bedacht heeft, is bijvoorbeeld de ‘guilty pleasure’ op vrijdag. Dan wordt er ook een broodje gehaktbal of broodje kroket aangeboden. Maar dan wel van kwalitatief en duurzaam vlees. Daarmee is dit concept goed in balans.”

Lokale ondernemers
Een leuk element van We Canteen is de samenwerking met de lokale ondernemers. Een foodscout selecteert enkele goede, lokale ondernemers die in een stand in het bedrijfsrestaurant hun producten mogen bereiden en verkopen. “Dit zijn telkens andere ondernemers en daarmee geeft dat een leuke variatie”, zegt Sebastian. “Zij serveren complete maaltijden, heel gevarieerd van paella tot Indiase curries. Bovendien kunnen medewerkers tussen de middag bestellen met de optie om deze aan het einde van de dag op te halen en mee te nemen voor thuis.”

Medewerkers naar een hoger niveau
Sebastian is positief verrast over de manier waarop de overgenomen cateringmedewerkers het We Canteen-concept hebben opgepakt. “We Canteen vraagt meer van de medewerkers dan ons vorige cateringconcept”, zegt hij. “Ik vond het spannend hoe dat zou uitpakken.” In het We Canteen-concept krijgt de crew verse ingrediënten en verrassende ideeën aangereikt. Zij hebben de ruimte om hier zelf mooie menu’s en presentaties mee te maken. “Het is belangrijk dat de medewerkers de producten centraal stellen”, vertelt Sebastian. “Daarvoor hebben ze een training gevolgd en een goede begeleiding op de werkvloer gekregen. Ik zie hoe ze in deze rol gegroeid zijn en hoe ze met trots met de producten bezig zijn en erover vertellen. Het concept heeft hen echt goed gedaan.”

Bovenstaande bericht is samengesteld uit een artikel dat verscheen op facto.nl “Stater klaar voor de werknemer van morgen” van de hand van journaliste Maaike Tindemans.  

Lees ook:
Veggiesaurus

Interview Veggiesaurus

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
mama's keuken

Interview Mama’s Keuken

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
The Food Ninja

Interview The Food Ninja

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
handje

Suggestie van de Chef Jou!

Welke ondernemer en zijn specialiteit moeten wij echt eens proberen?
Stuur ons jouw suggestie en wie weet wordt jouw lievelings Taco, Shake of
Salad opgenomen in een We Canteen food court!

Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de We Canteen tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Volg ons op: