';
0
dagen geleden geplaatst
0
x gelezen

We Canteen gaat voor meer duurzame eieren

Inmiddels is het breed bekend. Wereldwijd is voedsel verantwoordelijk voor ruim 25 procent van de uitstoot van broeikasgassen. Meer dan de helft van die vervuiling wordt veroorzaakt door dierlijke producten.

Enerzijds omdat er veel landbouwgrond, water en energie nodig is voor het produceren van veevoer. Anderzijds omdat het vee methaangas produceert, wat een schadelijk broeikasgas is. Bovendien moeten de diverse dierlijke producten verpakt en vervoerd worden. Soms wel de halve wereld over. Bekijk voor meer informatie onderstaande video of lees dit artikel (beiden NOS).

We Canteen is ontstaan in een tijd waarin ‘duurzaamheid’ reeds hoog op de agenda stond. Met een jonge footprint is We Canteen in staat gebleken om veel van de processen binnen de bedrijfshoreca organisatie vanaf het begin reeds op een duurzame wijze in te richten. Maar het kan altijd duurzamer en We Canteen ontplooit doorlopend initiatieven om lokaal, duurzaam, meer diervriendelijk en gezond eten te bieden aan haar gasten.

OERei We Canteen

Zo is We Canteen momenteel serieus aan het onderzoeken of het haalbaar is om de eieren die zij gebruikt te vervangen door OEReieren. De kippen die de OEReieren leggen, hebben een natuurlijke leefomgeving en worden gevoerd met sojavrij voer. Ze krijgen insecten die in Nederland gekweekt worden op groente- en fruitresten. De kippen gaan weer hun natuurlijke gedrag vertonen. Bovendien is er, dankzij de eiwitrijke insecten, geen soja van de andere kant van de wereld meer nodig en dat scheelt enorm. De hoeveelheid soja die gevoerd wordt aan koeien, varkens en kippen is een belangrijke oorzaak van de enorme negatieve milieueffecten van dierlijke producten. OERei is dus diervriendelijk én duurzaam!

Op donderdag 9 november aanstaande worden de OEReieren voor het eerst geïntroduceerd in het We Canteen food court in het World Trade Center Amsterdam.

Over We Canteen

We Canteen verzorgt bedrijfscatering waarbij het bedrijfsrestaurants omvormt tot een plek waar mensen kunnen genieten van een gevarieerd aanbod van écht lekker en gezond eten bereid door lokale ondernemers. We willen meer variatie en meer keuzes. Iedere dag opnieuw. In de We Canteen food courts wisselen lokale ondernemers elkaar af en krijg je iedere dag een andere specialiteit geserveerd.

Lees ook:
Richard Matulessy - Rich Pork header-mobile

Steeds meer vleesalternatieven in food courts van We Canteen

Vlees eten is slecht voor het milieu. Dat weten we inmiddels allemaal wel. Er is Naar artikel
Melissa Auto We Canteen

Melissa Kooke aan de slag bij We Canteen als scout lokaal ondernemerschap

Cateringconcept en publiekslieveling We Canteen maakt een mooie groei door. Inmiddels is zij de fase Naar artikel
Ei facebook

We Canteen gaat voor meer duurzame eieren

Inmiddels is het breed bekend. Wereldwijd is voedsel verantwoordelijk voor ruim 25 procent van de Naar artikel
handje

Suggestie van de Chef Jou!

Welke ondernemer en zijn specialiteit moeten wij echt eens proberen?
Stuur ons jouw suggestie en wie weet wordt jouw lievelings Taco, Shake of
Salad opgenomen in een WE CANTEEN food court!

ib3 image
Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de WE CANTEEN tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

ib3 image
Bestel onze tabloid per post

Heerlijk bladeren door één van de WE CANTEEN tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Volg ons op: