';
0
dagen geleden geplaatst
0
x gelezen

Verhalen van een Food Scout: over 6 verborgen Amsterdamse pareltjes

Door: Lisanne Kraal, Food Scout We Canteen

Elke week popt er wel een leuk, nieuw zaakje uit de grond in Amsterdam. En sommige bestaande pareltjes zijn nog onbekend. Van pop-up tot nieuw restaurant: als Food Scout van We Canteen probeer ik alles in de gaten te houden. Hier een kleine selectie van mijn favo (verborgen) plekjes van dít moment:

Veggies

Green Canteen

Niet alleen de naam komt overeen, ook het eten ademt waar we bij We Canteen voor staan: het is vers, verassend en lekker. Bij dit verborgen zaakje in Noord wordt je met open armen ontvangen door Kay en Anna – het stel achter Green Canteen. Kan je zoals ik niet kiezen? Laat je dan verassen door Kay’s favorieten. Zoals verse artisjok met overheerlijke saus, tempeh in koolbladeren, knisperende falafel, ingemaakte groenten en – waarom ook niet? – zijdezachte hummus. Voor een vriendelijk prijsje ga je hier met verantwoord comfort food naar huis. Aan het Gedempt Hamerkanaal 98 in Amsterdam Noord.

Green Canteen - We Canteen Ondernemer
Chef Kay van Green Canteen

Zoet

Waldo

Sinds tijden een We Canteen’s favourite, maar zó uit mijn route: Waldo chocolade & patisserie. Eigenaar Waldo en zijn team bakken taartjes, brownies en chocolade vanuit hun keuken in Den Haag. Maar nu – groot nieuws! – ook vanuit de eigen winkel in Amsterdam. Waldo’s bakkerij en winkel is geopend, en nog een beetje verborgen, aan de Elandsgracht in hartje Jordaan. Tip: ga voor de schattige taartjes in spannende smaken, écht mooi zonder decadent te zijn. Waldo is te vinden op de Elandsgracht op nummer 91.

Waldo - We Canteen Ondernemer
De lekkere taartjes van Waldo

Korean experience

Damso

Deze favoriet is wel écht een ‘hidden treasure’. Voor je het weet, ben je er al langs gefietst: restaurant Damso in Amstelveen. Binnenkort in de proeftuin van We Canteen, en voor nu nog in het oude centrum van Amstelveen. Hier kom je voor de Koreaanse keuken, voor velen nog onbekend. Kies je voor de bekende weg? Neem dan een bibimbap, maar wordt nog steeds verrast: de pittige bowl bakt en sist terwijl je het rauwe ei bovenop er door heen roert. Geweldig als lunch! Tijdens de avonduurtjes is de kaart een stuk uitgebreider, en je tafel staat snel vol lekkere gerechtjes om te delen: tofu, buikspek, enorm smaakvolle spinazie en natuurlijk veel soorten kimchi. Vergeet vooral niet om te vragen hoe je alles moet eten, want hier komen vooral Aziatische locals die bekend zijn met de gerechten. Dorpsstraat 88, Amstelveen.

Bibimbap - We Canteen Ondernemer
Onvervalste Koreaanse Bibimbap

Exotische afhaal

Paon Bali

Dian en Steven zijn al tijden ondernemer bij We Canteen en als cateraar van Balinees eten enorm populair. Gasten van We Canteen wachtten altijd met smart op de dag dat deze ondernemer er weer is, maar nu opent Paon Bali (voorheen Enak Sekali) haar deuren op KNSM eiland. Voortaan kan je donderdag tot en met zaterdag de lekkerste sate lillit of nasi campur afhalen.

Paon Bali (voorheen Enak Sekali) - We Canteen ondernemer
De heerlijke gerechten van Pain Bali

Middle Eastern

The Lebanese Sajeria

Binnenkort ook bij We Canteen en nu al een van mijn favoriete spots in de stad: The Lebanese Sajeria. Eerst vanuit een food truck en nu met een zaak in de negen straatjes waar de rij altijd doorloopt tot de deur. Niet zo gek, want vlak voor het raam wordt de manoushe live gebakken. Jij vindt The Lebanese Sajeria aan de Wijde Heisteeg 1 in Amsterdam.

Lebanese Sajeria - We Canteen Ondernemer
Lia leerde het belang van goed eten in de keuken van haar Libanese grootouders in Wenen.

Bijna open

Bowls & Buns

Al 1,5 jaar bij We Canteen en ook wel bekend van Market 33 op Zuidas, maar nu is er nieuws rondom deze ondernemer. Bowls & Buns gaat een eigen zaak openen! Ik ga altijd voor hun bowls: poké inspired, enorm goed en vullend. Je vindt ze binnenkort op de Hoofddorpweg 17. Hou hun Facebook pagina in de gaten voor nieuws.

Bowls & Buns - We Canteen Ondernemer
Poké bowls van Bowls & Buns

Over Lisanne

Lisanne Kraal - We CanteenLisanne studeerde Future Planet Studies aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een achtergrond in de voedselsector. Sinds december 2016 is zij talentscout voor lokale food ondernemers binnen We Canteen. Haar belangrijkste missie: Het afstruinen van food festivals en het ontdekken van de nieuwste horecazaakjes in de diverse steden op zoek naar de mooiste foodconcepten in Nederland.

Over We Canteen

WE CANTEEN verzorgt bedrijfscatering waarbij het bedrijfsrestaurants omvormt tot een plek waar mensen kunnen genieten van een gevarieerd aanbod van écht lekker en gezond eten bereid door lokale ondernemers. We willen meer variatie en meer keuzes. Iedere dag opnieuw. In de WE CANTEEN food courts wisselen lokale ondernemers elkaar af en krijg je iedere dag een andere specialiteit geserveerd.

Lees ook:
Veggiesaurus

Interview Veggiesaurus

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
mama's keuken

Interview Mama’s Keuken

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
The Food Ninja

Interview The Food Ninja

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
handje

Suggestie van de Chef Jou!

Welke ondernemer en zijn specialiteit moeten wij echt eens proberen?
Stuur ons jouw suggestie en wie weet wordt jouw lievelings Taco, Shake of
Salad opgenomen in een We Canteen food court!

Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de We Canteen tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share

Volg ons op: