';
0
dagen geleden geplaatst
0
x gelezen

We Canteen stapt over op vegan mayonaise

Cateringbedrijf We Canteen heeft besloten om vanaf maart 2018 enkel nog ei-vrije mayonaise te serveren in al haar bedrijfsrestaurants.

Ei-vrije mayonaise heeft dezelfde smaak als reguliere mayonaise, maar is diervriendelijker, duurzamer en geschikt voor een grotere groep klanten. In plaats van eigeel, dat veel verzadigd vet en cholesterol bevat, wordt eivrije mayonaise gebonden door plantaardige ingrediënten. De CO2-uitstoot is meer dan een derde lager en er hoeven geen dieren voor gehouden en gedood te worden.

We Canteen beheert momenteel een tiental restaurants op toonaangevende bedrijfslocaties zoals TomTom en het World Trade Center Amsterdam. Duurzaamheid was altijd al een belangrijk onderdeel van de restaurantformule van We Canteen, dat veel gebruik maakt van biologische en lokale producten. Met de overgang naar vegan mayo zet het bedrijf een verdere stap in de richting van duurzame catering.

“We zijn ontstaan in een tijd waarin duurzaamheid reeds sterk in opkomst was. Onze foodprint is relatief jong, dus we hoeven minder ‘af te leren’ dan de traditionele cateraars.”, aldus Serge Knook, General Manager van We Canteen. “Hierdoor kunnen wij onze blik vooruit richten en zullen wij de mogelijkheden om meer plant based, circulair of lokaal te werken altijd onderzoeken. Wij zijn blij met deze overstap naar vegan mayonaise.”

ProVeg International werkt sinds 2017 met cateraars aan het meer plantaardig maken van hun aanbod. Een belangrijk onderdeel hiervan is het vervangen van “overbodige” dierlijke ingrediënten, waarvoor plantaardige alternatieven bestaan met gelijke geschiktheid. Naast ei in mayonaise en gebak, kan bijvoorbeeld ook gedacht worden aan het vervangen van dierlijke vetten en room. We Canteen is niet het eerste bedrijf dat overschakelt op vegan mayo: in juni 2017 zette ook ISS Facility services in het bedrijfsrestaurant van Accenture deze stap.

Pablo Moleman, projectleider, is verheugd met de stap van We Canteen: `Het vervangen van mayonaise door een ei-vrije variant is een simpele stap die elk bedrijf zou kunnen nemen om duurzamer en diervriendelijker te cateren. We Canteen geeft een geweldig voorbeeld richting andere cateraars, en springt hiermee succesvol in op de groeiende trend naar meer veganistische producten.”

Dit artikel verscheen eerder op Viva las Vega’s.

Over We Canteen

WE CANTEEN verzorgt bedrijfscatering waarbij het bedrijfsrestaurants omvormt tot een plek waar mensen kunnen genieten van een gevarieerd aanbod van écht lekker en gezond eten bereid door lokale ondernemers. We willen meer variatie en meer keuzes. Iedere dag opnieuw. In de WE CANTEEN food courts wisselen lokale ondernemers elkaar af en krijg je iedere dag een andere specialiteit geserveerd.

Lees ook:
Veggiesaurus

Interview Veggiesaurus

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
mama's keuken

Interview Mama’s Keuken

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
The Food Ninja

Interview The Food Ninja

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
handje

Suggestie van de Chef Jou!

Welke ondernemer en zijn specialiteit moeten wij echt eens proberen?
Stuur ons jouw suggestie en wie weet wordt jouw lievelings Taco, Shake of
Salad opgenomen in een We Canteen food court!

Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de We Canteen tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Volg ons op: