';
0
dagen geleden geplaatst
0
x gelezen

Maaike de Reuver ontvangt felbegeerde Food100 onderscheiding

Maaike de Reuver, oprichter van We Canteen, is vandaag toegevoegd aan de lijst van 100 voedselverbeteraars in Nederland. De lijst bestaat uit 50 changemakers (jonger dan 30 jaar) en 50 gamechangers (ouder dan 30 jaar).

Maaike de Reuver - Food 100

Food100 wordt een netwerk van gevestigde leiders en aanstormend talent. Het netwerk wil foodgeneraties verbinden, wil het gevestigde leiderschap inspireren en de nieuwe generatie – de millennials – kansen bieden om met nieuwe initiatieven de toekomst van voedsel vorm te geven.Het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21ste eeuw. De epidemie van obesitas, de aantasting van de biodiversiteit, industrialisering van de landbouw, verminderd dierenwelzijn, voedselanalfabetisme en klimaatopwarming zijn de ongewenste gevolgen van een groeiende wereldbevolking en de noodzaak deze goedkoop te voeden. “Deze race to the bottom in food moet gekeerd worden”, aldus Food100.

De lijst is samengesteld door een jury die bestaat uit zes onafhankelijke juryleden die allen diepgaand betrokken zijn bij een breed scala aan onderwerpen omtrent voedsel of de heersende voedselproblematiek. Ook op de Food100 lijst verschijnen namen als Michiel Bakker (Google), Bob Hutten (Hutten Catering), Jonnie Boer (Restaurant De Librije), Rob Baan (Koppert Cress) en Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager.

Maaike richtte in 2011, samen met Charlotte van Leeuwen, cateringconcept We Canteen op om het eten en drinken in de werk- en leeromgeving duurzaam te veranderen. We Canteen transformeert traditionele bedrijfsrestaurants naar dynamische food courts waar dagelijks wisselende lokale ondernemers een groot deel van het aanbod verzorgen.

Food100 is een initiatief van AgriFood Capital, Food Inspiration, Slow Food Youth Network en Food Hub en wordt ondersteund door Rabobank.

Over We Canteen

WE CANTEEN verzorgt bedrijfscatering waarbij het bedrijfsrestaurants omvormt tot een plek waar mensen kunnen genieten van een gevarieerd aanbod van écht lekker en gezond eten bereid door lokale ondernemers. We willen meer variatie en meer keuzes. Iedere dag opnieuw. In de WE CANTEEN food courts wisselen lokale ondernemers elkaar af en krijg je iedere dag een andere specialiteit geserveerd.

Lees ook:
Veggiesaurus

Interview Veggiesaurus

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
mama's keuken

Interview Mama’s Keuken

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
The Food Ninja

Interview The Food Ninja

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
handje

Suggestie van de Chef Jou!

Welke ondernemer en zijn specialiteit moeten wij echt eens proberen?
Stuur ons jouw suggestie en wie weet wordt jouw lievelings Taco, Shake of
Salad opgenomen in een WE CANTEEN food court!

ib3 image
Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de WE CANTEEN tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

ib3 image
Bestel onze tabloid per post

Heerlijk bladeren door één van de WE CANTEEN tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Volg ons op: