';
0
dagen geleden geplaatst
0
x gelezen

Globaal denken, lokaal handelen in de catering

Het valt mij vaak op dat managers óver hun gasten, medewerkers of opdrachtgevers praten, maar niet mét hen.

Maaike-de-reuver-Blog
Maaike de Reuver

Door: Maaike de Reuver

Management- en directieteams vertellen tijdens vergaderingen dat ze denken te weten wat de jongere generatie wil, wat hun gast het liefste eet en hoe hun opdrachtgevers in de wedstrijd zitten, maar laten ze die belangrijkste stakeholders zelf ook wel eens aan het woord?

Vanuit We Canteen zijn lokale ondernemers onze belangrijkste stakeholders. Zíj zijn het die dagelijks het wisselende aanbod verzorgen in onze bedrijfsfoodcourts en die het concept van We Canteen uniek maken. Hoe kijken lokale ondernemers zelf tegen de cateringbranche aan? En wat is volgens hen de toekomst van catering in Nederland? Ik vroeg het aan Hendrawanto van Renen, eigenaar van Warung Wanto Indo Food Catering, sinds zes jaar aangesloten bij We Canteen.

We Canteen ondernemer Warung Wanto
Warung Wanto

Hij zegt: ‘Mijn werk als cateraar voelt voor mij als een van de eerlijkste beroepen van de wereld: ik maak mensen gelukkig met het eten dat ik voor ze heb bereid en bied ze daarmee nieuwe energie voor datgene wat zíj (als het goed is) het liefst doen in hun werkende leven. Ik probeer globaal te denken en lokaal te handelen. Mijn ingrediënten koop ik lokaal in en ik ben alleen werkzaam in de regio Amsterdam. Toch zie ik mijn werkzaamheden in een wereldwijde context. Ik kies er in het belang van de toekomst van de aarde bijvoorbeeld bewust voor om nooit te werken met rundvlees, aangezien de rundvleesindustrie van alle industrieën de grootste vervuiler is. Eten is voor mij voeding, geen vulling. Mensen die voornamelijk kiezen voor producten waarvan ze zoveel mogelijk krijgen voor een zo laag mogelijke prijs genieten volgens mij te weinig van eten.’

Volgens Van Renen hoeft een goed bord eten ook niet duur te zijn. ‘Voor €4,50 serveer ik in de We Canteen-counters op de UvA en de HvA een vers bereide, Indonesische maaltijd met rijst, verse groenten, gemarineerd fruit en kip of tempé. Een gezonde maaltijd, en je kunt er de hele middag op vooruit. Ik hoop dat de duurzame trend en de samenwerking met lokale ondernemers een blijvende ontwikkeling is. Op die manier heeft iedere Nederlander op het werk over tien jaar toegang tot verse, voedzame en duurzame voeding en zorg je dat bevlogen cateraars zoals ik daar een grote rol in (blijven) spelen.’

Deze blog aan de hand van Maaike de Reuver verscheen eerder op Misset Catering.

 

Lees ook:
Veggiesaurus

Interview Veggiesaurus

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
mama's keuken

Interview Mama’s Keuken

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
The Food Ninja

Interview The Food Ninja

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
handje

Suggestie van de Chef Jou!

Welke ondernemer en zijn specialiteit moeten wij echt eens proberen?
Stuur ons jouw suggestie en wie weet wordt jouw lievelings Taco, Shake of
Salad opgenomen in een WE CANTEEN food court!

ib3 image
Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de WE CANTEEN tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

ib3 image
Bestel onze tabloid per post

Heerlijk bladeren door één van de WE CANTEEN tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Volg ons op: