';
0
dagen geleden geplaatst
0
x gelezen

Pop it up

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker oppoppen: pop-ups! Ondernemersconcepten die voor een vaak kortere periode opduiken in leegstaande kantoorruimtes of winkelpanden. Vaak vóórdat ze de stap maken om een eigen winkel- of bedrijfsruimte te huren. Handig, want ondernemerschap gaat samen met het nemen van risico’s, en door in zo’n pop-up je producten of je concept eerst te testen in een tijdelijke ruimte ondervang je het risico van een langdurige huurovereenkomst en grote investeringen.

Crisis? Kans!

Zoals zo veel goede ideeën is ook het idee achter pop-up stores ontstaan tijdens de crisis. Vastgoedpartijen kregen hun panden lastig verhuurd. Om verloedering en leegstand van hun panden tegen te gaan, besloten ze om leegstaande panden op high traffic locaties dan maar aan te bieden voor een lagere prijs en voor een kortere huurtermijn. Startende bedrijven sprongen massaal op dat aanbod in, dat hen in staat stelde om met relatief lage huurkosten hun bedrijf een kick start te geven. Nu de crisis voorbij is, zijn pop-ups voor vastgoedpartijen nog steeds een makkelijke manier om bedrijfs- en winkelruimte voor een korte termijn en onder weinig voorwaarden te verhuren. Daarmee creëren ze reuring in en rondom de panden en dragen ze bij aan de MVO-gedachte door startende ondernemers een kans te bieden.

Succesvolle pop-ups

De sociale onderneming Kromkommer, het bedrijf dat voedselverspilling tegen gaat door misvormde groenten een twee leven te geven, betrok vorig jaar een pop-up op Hoog Catharijne. Zij verkochten hier misvormde groenten en fruit én hadden tegelijkertijd de kans het bedrijf te promoten. Het Amsterdamse thee-merk CiTea testte hun theeën in een pop-up store in de Jordaan. Toen ze in het kleine winkeltje veel positieve reacties ontvingen op hun verse thee lanceerde ze hun eigen verkooplijn.

WTC Amsterdam pop-up

Ook vanuit WE CANTEEN proberen wij, waar dat mogelijk is, pop-up mogelijkheden te creëren voor startende ondernemers. Zo hebben we op het World Trade Center Amsterdam in het WE CANTEEN Food Court een ruimte gecreëerd waar we startende ondernemers een podium bieden. In de pop-up kunnen zij potentiële gasten ontvangen, hun merk lanceren en hun netwerk vergroten.

Pop-up store WTC Amsterdam We CanteenBaristocrats zijn ondernemers op alle vlakken, van feestjes tot dumplings, maar vooral cafeine specialist met hun merk Cascara en pop-up bars van Moyee. Waarmee zij in de pop-up van We Canteen in WTC Amsterdam zijn komen te staan.

Canadese geuren in het WTC

De Amsterdamse ondernemer PEEJAY doughnuts betrekt binnenkort de pop-up in het restaurant van het WTC. Dit donutconcept is het idee van twee broers, Maarten en Pieter, en hun zusje Marleen, die de dagelijkse leiding heeft. Toen de drie klein waren, reisde hun vader voor het werk regelmatig naar Canada. Steeds vroegen zij hem om uit Canada verse donuts mee te nemen, want daar waren de broertjes gek op. Inmiddels bieden diverse Nederlandse supermarkten ook donuts aan, maar die zijn lang niet zo smaakvol als de exemplaren uit Canada. Vandaar dat de jongens onlangs hun eigen donutstore openden in Amsterdam. In de pop-up in het WTC kan het grote publiek kennis maken met de ambachtelijk gebakken donuts met de échte Canadese smaak. Marleen: ‘Uiteraard hopen we een kleine winst te behalen uit de verkoop van de donuts in de pop-up, maar die winst investeren we direct weer in het bedrijf. Ik zie de pop-up store echt als kans om een eerste grote stap te maken met ons bedrijf en onze donuts te presenteren aan het grote publiek. Hier zijn we! Kom je de smaak van Canada  proeven?’

PEEJAY DoughnutsPEEJAY doughnuts staat vanaf 9 oktober in de pop-up in het WTC. Op werkdagen geopend tussen 11:30 en 14:00 uur.

Over We Canteen

WE CANTEEN verzorgt bedrijfscatering waarbij het bedrijfsrestaurants omvormt tot een plek waar mensen kunnen genieten van een gevarieerd aanbod van écht lekker en gezond eten bereid door lokale ondernemers. We willen meer variatie en meer keuzes. Iedere dag opnieuw. In de WE CANTEEN food courts wisselen lokale ondernemers elkaar af en krijg je iedere dag een andere specialiteit geserveerd.

Lees ook:
Veggiesaurus

Interview Veggiesaurus

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
mama's keuken

Interview Mama’s Keuken

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
The Food Ninja

Interview The Food Ninja

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
handje

Suggestie van de Chef Jou!

Welke ondernemer en zijn specialiteit moeten wij echt eens proberen?
Stuur ons jouw suggestie en wie weet wordt jouw lievelings Taco, Shake of
Salad opgenomen in een WE CANTEEN food court!

ib3 image
Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de WE CANTEEN tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

ib3 image
Bestel onze tabloid per post

Heerlijk bladeren door één van de WE CANTEEN tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

 6,651 total views,  3 views today

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Volg ons op: