';

f

0
dagen geleden geplaatst
0
x gelezen

Onze food courts zijn pure horeca

In de column die ik ruim een jaar geleden schreef voor Allesovercatering.nl beweerde ik dat catering alles is wat horeca is, maar dan in de werk- of leeromgeving. Vandaag wil ik een stap verder gaan en als WE CANTEEN het initiatief oppakken om te beweren dat catering alles is wat horeca is, sterker nog: dat catering wat ons betreft zelfs onderdeel is van alles wat we met het begrip ‘horeca’ bedoelen.

Met horeca bedoelen we volgens de traditionele betekenis de bedrijfstak die alle eet- en drinkgelegenheden en logiesverstrekkende bedrijven omvat. Het zijn plekken die je specifiek kiest om er te eten, te drinken of te slapen. Cateringgelegenheden daarentegen zijn eet- en drinkgelegenheden op het werk of in leeromgeving waar je noodzakelijkerwijs terecht komt om te eten of te drinken. Het zijn volgens de betekenis plekken die je bezoekt omdat het niet anders kan en omdat je toch íets moet eten op school of op het werk.


‘Wat een onzinnig onderscheid’

Maaike de Reuver - Horecatering - Alles over Catering

Niet omdat het moet, maar omdat het kan

Wat een volledig onzinnig onderscheid tussen horeca en catering dat al lang achterhaald is! Onze WE CANTEEN bedrijfsfoodcourts zijn voor veel van onze gasten een plek die ze specifiek kiezen om culinair verwend of verrast te worden. De meeste gasten komen er absoluut niet omdat het moet of omdat het nou eenmaal de enige eetgelegenheid is in de omgeving, ze komen er vrijwillig en bewust naartoe. In de huidige tijd kun je namelijk kiezen uit een legio aan eetgelegenheden in de omgeving van de bedrijven of scholen waar wij de catering verzorgen, maar onze gasten kiezen tóch specifiek voor ons aanbod. Onlangs openden wij met WE CANTEEN in het Amsterdamse World Trade Center. Naast het vaste publiek weten nu ook steeds meer gasten van de hele Zuidas, en zelfs vanuit de binnenstad van Amsterdam, dit dagelijks wisselende bedrijfsfoodcourt te vinden. Wat een onzin dat zo’n plek volgens de traditionele redenering dan geen onderdeel is van de bedrijfstak die alle eet- en drinkgelegenheden omvat!

Hotel, restaurant, café, catering

Ik bepleit hier overigens niet dat we de term catering maar helemaal moeten opheffen. Catering blijft een aparte tak van sport. Net zoals hotels, restaurants en cafés hun eigen onderscheidend vermogen hebben, geldt dat voor (bedrijfs)catering ook. Wat ik echter wel wil voorstellen is dat catering vanaf vandaag onderdeel is van alles wat we met de term ‘horeca’ bedoelen. Vanaf vandaag stel ik voor dat ‘horeca’ niet langer staat voor ‘hotel-restaurant-café’, maar voor ‘hotel-restaurant-café-catering’. Waarom dan geen horecaca? Dat bekt toch minder lekker, en vooruit, als ‘nieuwe’ eend in de bijt willen we die ‘c’ en die ‘a’ dan nog wel delen met de cafés van ons land.

Maaike de Reuver,
Founder WE CANTEEN

Deze column verscheen eerder op Allesovercatering.nl

Over We Canteen

WE CANTEEN verzorgt bedrijfscatering waarbij het bedrijfsrestaurants omvormt tot een plek waar mensen kunnen genieten van een gevarieerd aanbod van écht lekker en gezond eten bereid door lokale ondernemers. We willen meer variatie en meer keuzes. Iedere dag opnieuw. In de WE CANTEEN food courts wisselen lokale ondernemers elkaar af en krijg je iedere dag een andere specialiteit geserveerd.

Lees ook:
Veggiesaurus

Interview Veggiesaurus

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
mama's keuken

Interview Mama’s Keuken

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
The Food Ninja

Interview The Food Ninja

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
handje

Suggestie van de Chef Jou!

Welke ondernemer en zijn specialiteit moeten wij echt eens proberen?
Stuur ons jouw suggestie en wie weet wordt jouw lievelings Taco, Shake of
Salad opgenomen in een WE CANTEEN food court!

ib3 image
Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de WE CANTEEN tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

ib3 image
Bestel onze tabloid per post

Heerlijk bladeren door één van de WE CANTEEN tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Volg ons op: