';
0
dagen geleden geplaatst
0
x gelezen

Een ode aan de food pionier

Hét onderscheidende element van het WE CANTEEN concept ten opzichte van andere Nederlandse cateringconcepten is de samenwerking met lokale ondernemers en lokale leveranciers. Niet zo nu en dan, niet alleen tijdens events, niet alleen als de opdrachtgever er om vraagt, maar elke dag.

Door: Maaike de Reuver, Founder WE CANTEEN

Iedere dag verzorgen lokale ondernemers het aanvullende aanbod in de WE CANTEEN bedrijfsfoodcourts. En iedere dag vind je in de WE CANTEEN schappen producten afkomstig van lokale producenten en food pioniers die traditionele producten net iets anders, net iets gezonder, net iets duurzamer of net iets meer bijzonder maken dan de traditionele leveranciers. We stellen zes van die innovatieve food producenten aan je voor, de bedenkers achter zes lokale producten die je vandaag al óf binnenkort in de WE CANTEEN schappen kunt verwachten!

BrouwBrood

BrouwBrood - WE CANTEENDeze Amsterdamse startup maakt brood van bierborstel. Bierborstel is de belangrijkste reststroomcomponent in het bierbrouwproces. In samenwerking met lokale bakker Hartog’s Volkoren en lokale brouwer Oedipus Brewing ontwikkelden zij deze circulaire broodsoort. Sprout riep de oprichters van BrouwBrood uit tot één van de 25 onder de 25: de 25 meest innovatieve bedrijven gerund door ondernemers jonger dan 25 jaar.

YAYA Kombucha

Yaya Kombucha - WE CANTEENSinds kort in de schappen van WE CANTEEN: kombucha, een gefermenteerd drankje op basis van thee. In Amerika is het drinken van dit drankje al jaren een hit, en op steeds meer plekken in Europa kom je kombucha tegenwoordig in de schappen tegen. Kombucha is dé ideale middenweg tussen een zoete frisdrank en een glas water. De versie van YAYA Kombucha is gemaakt van 100% biologische en natuurlijke ingrediënten en bevat slechts 5% suiker.

Grown

CressTodayIn samenwerking met Koppert Cress ontwikkelde de startup Grown een geavanceerd kweeksysteem dat het mogelijk maakt om thuis of op kantoor je eigen cressen te kweken: een combinatie van mini-kruiden en superfoods. Hartstikke makkelijk en ook nog eens hartstikke gezond! De Cress-pads leg je in het kweekapparaat, en de techniek doet de rest. Alleen nog even oogsten als de cressen klaar zijn. Heeft WE CANTEEN chef Kenny Vanherpe binnenkort ook een Grown apparaat staan in zijn proefkeuken op Heempark?!

Bieterbal

Bieterbal - WE CANTEENDe traditionele Nederlandse bitterbal, maar dan veganistisch. In de Bieterbal vind je geen kalfsragout, maar een puree gemaakt van rode biet, ui, knoflook, sinaasappel en kaas. De bieten zijn afkomstig van Nederlandse boeren. Een gedeelte van de opbrengst van de Bieterbal gaat naar Justdiggit, een organisatie die zich inzet om de vegetatie op aarde te herstellen. Kom je binnenkort bij WE CANTEEN een Bieterbal proeven?

Coco Conserven

Coco conserven - WE CANTEENDuurzame en culinaire gerechten… uit blik?! Het kan! In een oude Zaandamse granatenperserij, omgebouwd tot conservenfabriek, creëert Coco Conserven een antwoord op de schaduwzijde van onze verscultuur. Coco Conserven kookt zonder kunstmatige toevoegingen en aroma’s en ontwikkelt bij voorkeur recepturen die reststromen, overschotten en de minder courante delen van goed gehouden dieren verwaarden. Het conserveren van producten laat de producten hun smaak behouden en is een duurzame manier van het verlengen van de houdbaarheid van de producten. Daarmee wordt voedselverspilling tegengegaan. De ingeblikte gerechten van Coco Conserveren zijn niet alleen erg goed van smaak, de blikken zien er ook nog eens prachtig uit!

Dutch Harvest

Dutch Harvest - WE CANTEENEen primeur in Nederland: thee gemaakt van het blad van de ‘vezelhennep’ plant: hennepthee. High wordt je er niet van, daarvoor is het THC gehalte van de hennepbladeren veel te laag. Wel is wetenschappelijk aangetoond dat de thee een positieve invloed heeft op de spieren, de zenuwen en op het immuunsysteem. Hoe het smaakt? De hennepthee heeft een hele specifieke smaak. You’ll either love it or you’ll hate it. Proberen? Binnenkort serveren we de thee op Heempark!

Lees ook:
Veggiesaurus

Interview Veggiesaurus

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
mama's keuken

Interview Mama’s Keuken

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
The Food Ninja

Interview The Food Ninja

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
handje

Suggestie van de Chef Jou!

Welke ondernemer en zijn specialiteit moeten wij echt eens proberen?
Stuur ons jouw suggestie en wie weet wordt jouw lievelings Taco, Shake of
Salad opgenomen in een WE CANTEEN food court!

ib3 image
Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de WE CANTEEN tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

ib3 image
Bestel onze tabloid per post

Heerlijk bladeren door één van de WE CANTEEN tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Volg ons op: