';
0
jaar van opening
0
dagelijkse gasten
0
food court

World Trade Center Amsterdam

Het World Trade Center Amsterdam besteedde eind 2016 een groot deel van haar horeca-activiteiten opnieuw aan. Men had de nadrukkelijke wens om de horeca op het WTC stevig op te schudden. We Canteen werd uitgenodigd om aan de aanbesteding mee te doen en uitgedaagd om te verrassen. We Canteen spande samen met diverse horecaondernemers uit Amsterdam en zij ontwikkelden een concept waarmee horeca uit de binnenstad van Amsterdam naar het World Trade Center Amsterdam toe komt. De opdracht werd eind 2016 aan We Canteen gegund.

We Canteen is verantwoordelijk voor de exploitatie van het bedrijfsrestaurant, de banqueting en de roomservice binnen het World Trade Center Amsterdam. Zij transformeerde het bestaande bedrijfsrestaurant tot een dynamisch food court waar elke dag één, twee of drie lokale ondernemers hun wereldgerechten of specialiteiten bereiden en serveren. Deze veelal warme lunchmaaltijden worden aangeboden naast een zeer gevarieerd basisaanbod bestaande uit vers belegde luxe broodjes, dagverse soepen, een zeer uitgebreid saladebuffet en een grote diversiteit aan gezonde sapjes en smoothies.

De lokale ondernemers in het food court wisselen op dagelijkse basis, waardoor geen dag hetzelfde is. En diverse malen per jaar, met name in lente- en zomermaanden verzorgt We Canteen een roulerend food aanbod in de vorm van food trucks of pop-up bistro’s.


Hieronder leest u de reacties van enige van de gasten van het We Canteen food court, met dank aan magazine WTC TODAY (Spring 2017 editie).

Hoda, Michael Page: “We just ordered salads, and they’re really good there. We’re very happy with it. Price wise it’s about the same, you can get a salad for about €5. I never bring anything with me, I always eat out”.

Tanne, Gemeente Amsterdam: “We just got lunch at the canteen. I haven’t been here that long so I’m not really sure how it was before but I can tell you that the salads are really good”.

Eline, Hello Zuidas: “I really like it, the food is very nice. I see a lot of young people coming in who did not used to eat here. There’s a good selection of food, you really have to walk around first, or you might miss this or that. I eat away from the office a lot – twice a week or so and it’s really improved”.

Attique, Credit Access Asia: “I like the fact that there’s something new every day. I haven’t really checked out the other new places [Stach, Mylk and Ox & Bucks] but I did go to the opening and it looked really good. Do I eat out of the office a lot? More than I should! For both the waistline and the wallet”.

Inge, Michael Page: “I think it’s really great that the new We Canteen has different stuff every day. So you can always go back and get something else if you’re not in the mood for the same thing as yesterday. I’m really enjoying the new concept. It’s healthier too”.

Raymond, Saxo Bank A/S Nederland: “I’ve been to Stach and grabbed some salads and some meals there. And the big restaurant [We Canteen] it’s a significant improvement, it’s much better with the salads and a wider variety. The price is better as well”.

Dino, Saipem: “I like the new set-up very, very much. It’s healthy and not the usual salad bar stuff. The food is made with care and attention. It feels more modern, more up to date, fresher. I’m using the canteen more and more. I like the salads very much, the sun’s out, the good weather is coming and they offer what I like so I’m satisfied with the change”.


Lees ook de volgende artikelen over de nieuwe horeca op het Amsterdamse World Trade Center:

Nieuwe horeca in het WTC: passie in plaats van mainstream – Facility Management Magazine

Be Prepared to be Surprised, Every Day! – Hello Zuidas Magazine

Maaike de Reuver wants to challenge your taste buds – WTC Today Magazine

Het We Canteen food court is onderdeel van een horecaconcept dat door We Canteen en horecapersoonlijkheid Casper Reinders werd ontwikkeld voor het World Trade Center Amsterdam.  In het totaal zijn 5 vernieuwende en unieke horecaoutlets vormgegeven in de commerciële plint van het befaamde World Trade Center Amsterdam.

STACH Food
StachSTACH vormt de combinatie van een eigentijds stedelijk lunchetablissement en een ambachtelijke eetwinkel. De producten zijn seizoensgebonden, lokaal en lekker. Het concept springt in op de behoefte aan gezond en verantwoorde voeding enerzijds en een schaarste aan tijd anderzijds. Hier kan men al vroeg terecht voor een short stay eetmoment (ontbijt, lunch of tussendoor), de betere cappuccino, een croissant of grab-and-go sandwich of salade.

Vegetarisch restaurant MYLK
MylkEen eigentijds Californian style, plant based concept. Niet gebaseerd op streng veganisme, maar op een creatieve, vrolijke en beetje rock ’n roll benadering van raw, vegan en organic eten en drinken.

“Grand Café” Ox & Bucks
Ox&BucksHier kom je voor de ‘best off’ klassieke bistrogerechten, zoals de BLT, de caesar salade, de uitsmijter, de hamburger en de saté. Herkenbare gerechten van hoge kwaliteit die worden geserveerd in een omgeving met een saloon uitstraling, waar overdag ook prima gewerkt kan worden en welke zich uitstekend leent voor een informele vergadering of ontmoeting.

A la carte restaurant Bo Nam (opened September 2017)
Bo NamBo Nam is een hip en high end Vietnamees restaurant. Hier serveert men Vietnamese gerechten, maar dan met duidelijke Franse invloeden en bereid volgens traditionele Franse kooktechnieken. De Franse kolonisatie bracht vele invloeden naar Vietnam, waaronder traditionele culinaire technieken, landbouwproducten, agrarische technieken, het stokbrood (Banh Mi), paté, chocolade, koffie en karamel. Een origineel en opvallend horecaconcept ten opzichte van het reeds aanwezige aanbod van eten en drinken in het Zuidas gebied.

Meer informatie? Neem contact met ons op via e-mail: info@wecanteen.nl of bel: 020 – 420 06 91

Lees ook:
Veggiesaurus

Interview Veggiesaurus

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
mama's keuken

Interview Mama’s Keuken

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
The Food Ninja

Interview The Food Ninja

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
handje

Suggestie van de Chef Jou!

Welke ondernemer en zijn specialiteit moeten wij echt eens proberen?
Stuur ons jouw suggestie en wie weet wordt jouw lievelings Taco, Shake of
Salad opgenomen in een We Canteen food court!

Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de We Canteen tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Volg ons op: