';
0
dagen geleden geplaatst
0
x gelezen

Vernieuwen binnen de catering is een must!

Maaike de ReuverBedrijven die niet veranderen, lopen achter de feiten aan

Door: Maaike de Reuver

Niemand zal mij tegenspreken als ik beweer dat het belangrijk is te blijven ontwikkelen, en je producten of diensten te blijven vernieuwen en te verbeteren. Toch zijn er weinig (catering-)bedrijven die innovatie echt als prioriteit stellen en daar daadwerkelijk tijd en budget voor vrij maken. En dat is dom! Want de wereld verandert, ook de cateringwereld. En wie niet meeverandert, zal uiteindelijk achter de feiten aanlopen.

Innovatie vanuit de vergaderzaal?

Dat was in de catering ook het geval toen we in 2011 met We Canteen begonnen. De horeca innoveerde en vernieuwde in sneltreinvaart. Om die veranderingen ‘bij te benen’ gingen cateringbedrijven ook nadenken over innovatie. Goed natuurlijk, maar de manier waarop was verkeerd. Het merendeel trok zich namelijk terug in inspiratieloze vergaderzalen om daar te overleggen en nieuwe formules te ontwikkelen. Zonder dat ze om zich heen keken en zich lieten inspireren door de vele mooie concepten wereldwijd. Als ze al om zich heen keken, dan was het enkel naar de andere cateringpartijen in de Nederlandse markt. En tot hun verrassing stuitten ze toen ineens op een vreemde eend in de bijt: We Canteen.

2011: We Canteen wordt geboren

Door samen te werken met lokale ondernemers introduceerde wij een nieuwe manier van cateren in Nederland, een idee dat geïnspireerd was op de food courts zoals wij die in Azië hadden gezien.

2017: Lokaal ondernemerschap is niet meer weg te denken

Inmiddels is het 2017, en het samenwerken met lokale ondernemers is al lang niet meer vernieuwend in onze branche. Opdrachtgevers vragen er inmiddels zelf om, waardoor ook andere cateraars wel móeten meebewegen willen ze mee blijven spelen.

We Canteen staat niet stil

Als We Canteen willen wij natuurlijk het meest innovatieve cateringbedrijf van Nederland zijn. Daardoor zijn wij na de introductie van ons concept niet gestopt met innoveren. Ik zie het als onze plicht om de branche te blijven kietelen en onze opdrachtgevers, medewerkers, ondernemers en gasten steeds weer te verrassen.

We moeten de wereld in blijven gaan op zoek naar nieuwe producten, verrassende bereidingswijzen, vernieuwende concepten, innovatieve presentatietechnieken en revolutionaire betaalmethoden. Dat is dan ook een van de redenen waarom ik mij vanaf dit jaar minder zal richten op de operationele bedrijfsvoering van We Canteen en ik ga mij nog meer verdiepen in de internationale trends en ontwikkelingen op het gebied van eten en drinken, zodat ik We Canteen kan blijven voorzien van nieuwe ideeën. Ik zal inspiratie opdoen aan de andere kant van de wereld, maar ook dicht bij huis. Want ook ons (horeca)land biedt nog steeds veel mooie, nieuwe mogelijkheden voor onze catering cateringbranche.

Deze blog van de hand van Maaike de Reuver verscheen eerder in de april editie van het magazine Misset Catering.

Lees ook:
Veggiesaurus

Interview Veggiesaurus

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
mama's keuken

Interview Mama’s Keuken

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
The Food Ninja

Interview The Food Ninja

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
handje

Suggestie van de Chef Jou!

Welke ondernemer en zijn specialiteit moeten wij echt eens proberen?
Stuur ons jouw suggestie en wie weet wordt jouw lievelings Taco, Shake of
Salad opgenomen in een We Canteen food court!

Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de We Canteen tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Volg ons op: