';
0
dagen geleden geplaatst
0
x gelezen

Founder We Canteen kiest opnieuw positie

Zes jaren geleden kreeg ik samen met Charlotte van Leeuwen het idee om de Nederlandse kantine drastisch op de schop te gooien. Als studentes van de UvA ergerden wij ons aan het aanbod in de universiteitskantine. Nadat we  op reis in Azië kennis maakten met het idee van een food court wisten we hoe we de universiteitskantine om konden toveren tot een plek waar het cateringaanbod verzorgd zou worden door lokale ondernemers, in de vorm van een food court. We zochten contact met onze universiteit en die gaf ons de kans om onze ideeën in de praktijk te brengen. In november 2011 organiseerden wij de eerste WE CANTEEN proefweek op de Universiteit van Amsterdam, WE CANTEEN was een feit.

charlotte_maaike
Charlotte en Maaike.

Hoe het ook alweer begon

De proefweek bij de Universiteit van Amsterdam was dusdanig succesvol en kreeg zoveel aandacht dat lokale ondernemers uit het hele land belden om zich bij WE CANTEEN aan te sluiten. Ook bedrijven lieten grote interesse in het WE CANTEEN concept zien. Vanaf die tijd trok WE CANTEEN met haar ondernemers door het land om op diverse locaties dergelijke proefweken te organiseren. WE CANTEEN groeide en bouwde steeds meer naam en faam op in cateringland. Wij genoten van het pionieren en het ondernemerschap, en wonnen meerdere ondernemers- en innovatieprijzen. Na twee jaar merkten wij echter dat het tijd was voor een professionaliseringsslag. We maakten kennis met D&B The Facility Group, een organisatie die integrale facilitaire diensten verzorgt voor hun opdrachtgevers op 5-star niveau. Gastvrije hospitality services, geweldige security services, professionele schoonmaakdiensten, maar catering verzorgden zij tot op dat moment niet vanuit eigen beheer. D&B en WE CANTEEN raakten met elkaar aan in gesprek en besloten per 1 januari 2014 samen te gaan. Vanaf dat moment ging  WE CANTEEN als dochteronderneming van D&B verder door het leven. Deze samenwerking bood WE CANTEEN enorm veel nieuwe input, kennis en slagkracht. Nog geen drie maanden later openden wij ons eerste eigen bedrijfsfoodcourt in het multi-tenant pand HeadQuarter in Den Haag, niet veel later volgden WE CANTEEN bedrijfsfoodcourts op de Nederlandse kantoren van TomTom, in multi-tenant pand BrightOffices en in het Nederlandse kantoor van BinckBank aan de Amsterdamse Zuidas. Op al deze locaties verzorgt WE CANTEEN een vers bereid basisassortiment met een eigen team van medewerkers aangevuld met het aanbod van lokale WE CANTEEN ondernemers die elkaar dagelijks afwisselen en hun specialiteiten persoonlijk serveren aan de gasten.

Inmiddels is WE CANTEEN haar startup-fase ruimschoots voorbij. Steeds meer lokale ondernemers krijgen een podium in één van de WE CANTEEN bedrijfsfoodcourts. 400 gepassioneerde, unieke, lokale ondernemers hebben zich aan WE CANTEEN verbonden, en steeds meer opdrachtgevers kiezen voor dit unieke concept. Dit succes van WE CANTEEN zorgt ervoor dat de pioniersfase wordt achtergelaten en de focus van het bedrijf op het implementeren en succesvol runnen van de diverse food courts komt te liggen. Ik realiseer mij echter dat deze fase van WE CANTEEN minder goed bij mij als persoon past. Ik mis het pionieren en ondernemerschap. Op mijn initiatief en in samenspraak met D&B is daarom besloten om de rol van mij als “founding-mother” anders in te gaan vullen: ik zal per 1 februari 2017 niet langer operationeel actief zijn binnen WE CANTEEN. De reeds staande operationele organisatie van WE CANTEEN gaat deze rol volledig op zich nemen als onderdeel van de D&B-organisatie. Charlotte van Leeuwen legde in 2014 haar operationele taken voor WE CANTEEN reeds binnen de D&B-organisatie. Lisanne Kraal zal als kersverse scout WE CANTEEN ondernemers de contactpersoon worden naar alle lokale ondernemers.

lisanneLisanne Kraal, scout WE CANTEEN ondernemers.

Uiteraard blijven zowel Charlotte als ik als oprichtsters ook na 1 februari verbonden aan WE CANTEEN en zullen we het verhaal van WE CANTEEN in het land blijven uitdragen, het verhaal dat lokale ondernemers het ontbijt, de lunch en het diner op bedrijven en scholen een stuk leuker, gevarieerder en gezonder kunnen maken!

Maaike de Reuver

Lees ook:
Veggiesaurus

Interview Veggiesaurus

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
mama's keuken

Interview Mama’s Keuken

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
The Food Ninja

Interview The Food Ninja

In de week van 8 t/m 14 maart is het de Week zonder Vlees. Met Naar artikel
handje

Suggestie van de Chef Jou!

Welke ondernemer en zijn specialiteit moeten wij echt eens proberen?
Stuur ons jouw suggestie en wie weet wordt jouw lievelings Taco, Shake of
Salad opgenomen in een We Canteen food court!

Lees onze tabloid online

Heerlijk bladeren door één van de We Canteen tabloid edities op uw laptop of tablet. Boordevol met smaakmakende verhalen van onze ondernemers.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in

Volg ons op: